YÜKSEL MENEKŞE

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, okullarda, müfredatın yanı sıra birçok proje ile eğitimde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Altınsoy yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı projelerinin yanı sıra Müdürlük projeleri de olduğunu ifade ederek, ‘’Genelde Milli Eğitim Bakanlığımızın yönetmelikleri çerçevesinde ilimizde yürüttüğümüz bazı projeler var. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz bazı projeler var. Bu projelerden birisi olan ‘Onlarda Buradaydı’ projesi başarıyla yürütülüyor. Mesleğinde iyi bir noktaya gelmiş, Sivas’taki bazı okullarımızdan mezun olmuş büyüklerimizi getiriyoruz, öğrencilerle buluşturuyoruz. Onlara bir rehber olması için öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Buradan da çok önemli sonuçlar alıyoruz.

Bir diğer projemiz ise ‘Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor’. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, yazarımızı getiriyoruz, öğrencilerimizle buluşuyorlar. Bu buluşmadan önce öğrencilerimize yazarımızın kitapları dağıtılıyor ve okuyorlar. Yazarıyla buluşarak kitap üzerine konuşuyorlar. Buradan da çok güzel sonuçlar elde ediyoruz.

‘Yaşayan Halk Edebiyatı’ projemiz var. Ona da geçen sene başladık, bu sene de Şairler Yazarlar Derneği ve Final okullarının sponsorluğunda bir protokol imzaladık. Yakında bir okulda bu projeyi başlatacağız. Atasözleri ve Deyim avcıları projemiz yürüyor, liselerarası kültür bilgi yarışması sürüyor. Turizm elçileri projemiz var’’ dedi.