Ortak menfaatin Sivas olduğu ve Sivas’ı daha ileriye götürecek her öneri ve eleştiriye açık olduklarının altını çizen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Amacımız bu şehri daha ileriye götürmek. Sivas’ı bir adım öteye götürmek adına projeler yürütüyoruz ve Ankara’dan projelere maddi destek alıyoruz. Şehirde had bildirmek isteyen ve farklı bir hava oluşturmak isteyenlere de asla fırsat vermiyoruz. Hepimizin tek derdi Sivas’ı bir adım öteye götürmek olmalı” dedi.

MEHMET TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Sivas’a prestij katacak projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Gazetemizi ziyaret ederek Sivas’ta yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Bilgin, “Şehirde had bildirmek isteyen ve farklı bir hava oluşturmak isteyenlere asla fırsat vermiyoruz. Bu kişilere de asla fırsat vermeyeceğiz. Ortak menfaatin Sivas olduğu ve Sivas’ı daha ileriye götürecek her öneri ve eleştiriye de sonuna kadar açığız. Meclis üyelerimizle, başkan yardımcılarımızla, çalışan memur ve işçi kardeşlerimizle birlikte amacımız bu şehri daha ileriye götürmek” dedi.

Devam eden projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Bilgin, “Önemsediğimiz ve biran evvel hayata geçmesi için emek verdiğimiz projeler var. Bunlardan birisi Kale Projesi. Çalışmalarımızı Bakanlık nezdinde yerel yönetimle birlikte devam ettiriyoruz. İnşallah çalışmalar 2020 yılında da devam edecek. 2021 yılının sonuna doğru projeyi bitirmiş olacağız. Hükümetimizin önemsediği projelerden birisi de Kızılırmak Projesi. Kızılırmak Projesinin kollekter hattı projesi ihalesi yapıldı. Danışmanlık ihalesi yapılması noktasında da çalışmalarda sona gelindi. Bu süreçte tamamlandığında yapım aşamasına geçilecek. 31 milyon Euro’luk bir proje. Projenin hayata geçirilebilmesi adına belli konularda risk alarak projeyi hızlandırdık. AB ile ortak yapılan projeler biraz yavaş ilerliyor. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarının etrafındaki bölgede imar düzenlemesi yapacağız. Kızılırmak Projesine 2021 yılında başlamak istiyoruz. Yani insanlar o bölgede yapılan çalışmaları görecek. Kızılırmak projesi etaplar halinde yapılacak. Ekibimizle birlikte Kızılırmak projesi şehre nasıl değer katar bunu planlıyoruz. Kollektör hattı yapım ihalesi yapıldığında ve iş tamamlandığında Recep Tayyip Erdoğan Bulvarının sağından ve solundan başlamak üzere projeyi etaplar halinde yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

SİVAS’TA EŞSİZ BİR KENT MEYDANI ORTAYA ÇIKACAK

Kent meydanı Projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Sivas kent meydanı eşsiz bir kent meydanı olacak. Ordu evini teslim aldık yıkımını yapıyoruz. İnşallah Haziran ayı gibi jandarma lojmanlarını da yıkacağız. O bölgeyi tarihi kent meydanımıza katacağız. 27 Haziran Öğretmenler Parkı ve Numune Hastanesinin yeride kent meydanına katılacak. Bu alanları bir bütün olarak düşündüğümüz zaman mevcut kent meydanının üç katı büyüklüğünde yeni bir meydanı tarihi kent meydanına eklemiş olacağız. Cepe düzenlemesi çalışmalarımızın bir kısmı bitti. Sivas Belediyesinin bütçesindende 1 kuruş harcamadık. 2020 ve 2021 yılında da tarihi kent meydanını çevreleyen, Atatürk ve İstasyon Caddesinde de çalışmalar sürecek” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.