Belediyenin ortak olduğu SİVTAŞ’la ilgili yapılan eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Belediyenin tarım va hayvancılıkla ne işi var diye toplumun bazı kesimleri bizleri eleştirdi. Ancak bizim anlayışımızda Belediyenin hayatın yer yerinde var. Biz park da yapacağız bahçede yapacağız ama şehrin üretimine, ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak projelerde yapacağız” dedi.

MEHMET TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas’ın tarım ve hayvancılıkta gelişmesi adına kurdukları ve kısa adı SİVTAŞ olan şirketle ilgili toplumun bazı kesimlerinden eleştiri aldıklarını söyledi.

Sivas Tarım ve Hayvancılık A.Ş adı altında kurulan şirketin Sivas’a değer katacağını aktaran Bilgin, “Belediyenin tarım va hayvancılıkla ne işi var diye toplumun bazı kesimleri bizleri eleştirdi. Ancak bizim anlayışımızda Belediyenin hayatın yer yerinde var. Biz park da yapacağız bahçede yapacağız ama şehrin üretimine, ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak projelerde yapacağız” dedi.

Sivas Tarım ve Hayvancılık A.Ş ile yaşanan sorunların giderileceğini ve temeli atılan fabrikalarda istihdam sağlanacağının altını çizen Başkan Bilgin, “Yatırıma istihdama rol model olacak tarım ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimize yol gösterecek bir modeli hayata geçireceğiz. Sivas’ta tarım ve hayvancılığa yön verecek bir anlayışı ortaya koyacağız. Asla vatandaşla rekabet etmeyeceğiz. Çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşan kişilere öncü olacağız ve yol göstereceğiz. Hayvancılıkla uğraşan kişilere yem temin edeceğiz. Çiftçilerin ürettikleri ürünleri alacağız. Üreten çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız. Üreten ve istihdama katkı sağlayan herkese destek vermek için elimizi taşın altına koyacağız. 3-5 yıl sonra bu şirket daha iyi noktalara gelecek. 2023 hedeflerine ulaşmak için hepimizin üretmesi gerekiyor. Bu noktada şehirde oluşturduğumuz uyum ve beraberlik ile Sivas tarımını kalkındıracak birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞİRKETLERE KİMSEYİ İŞE ALMAYACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde kurulan Kültür A.Ş. hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin sözlerini, “Sivas Valiliği ve Belediye olarak Kültür A.Ş’yi kurduk. Amacımız ne doğru yerde doğru zamanda Sivas’ı tanıtacağız. Sivas bir turizm şehri diyoruz ama yeteri kadar tanıtım yapamadığımızı hepimiz biliyoruz. Cumhuriyet Üniversitesini ve profesyonel şirketleri de konuya dahil ederek Sivas’ı dünyaya tanıtacağız. İlimizdeki değerleri tanıtmak için yoğun bir çaba göstereceğiz. Değerimiz çok ancak bunu yeteri kadar tanıtıp şehir ekonomisine kaykı sağlayamıyorsak bir yerde bir eksiklik var demektir. Bu eksiklikliği gördüm taraflarla toplantı yaptık ve Kültür A. Ş.’yi kurduk. Bu şirketleri sırf eleman istihdam etmek amacı ile de kurmadık. Şirketlere kimseyi işe almayacağız. İl Özel İdaresi ve Belediye personeliyle birlikte bu süreci götürüyoruz. Bizim amacımız üzüm yemek” şeklinde sonlandırdı.