MELTEM DUMAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas’a kazandırılacak olan 100 milyon TL değerindeki spor kompleksleri ve Gençlik merkezleri gibi gençler için yapılan yatırım programları hakkında bilgiler verdi.

Yeni Gençlik ve Kültür Merkezlerinin gençlerin gelişimi için önemli bir yer olduğun değinen Başkan Bilgin, Gençlerin fiziki ve zihinsel gelişmesine katkıda bulunan merkezlerle gençler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Gençlere yönelik yatırımlar yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Bilgin, “Özellikle gençlerimizi hem sporla buluşturma hem de gençlik çalışmaları noktasında faydalanabilecekleri projeler oluşturduk. ‘Gençlerimiz en kıymetli sermayemiz’ sloganıyla gençlik dostu projelerini hayata geçirmeye karar verdik ve başladık. Bu amaçla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle yaklaşık 100 milyon lira değerindeki gençlik ve spor yatırımlarımızı hayata geçirme kararı aldık ve bu noktada ihalelerimizi yaptık. Şuanda şehrimizin farklı bölgelerinde projelerimiz devam ediyor. ilk etapta;  Fatih, Şeyhşamil ve Alibaba Mahallelerinde yeni Gençlik ve Kültür Merkezleri inşa edeceğiz. Hazırlanan konsept proje, Fatih ve Şeyh Şamil’de birebir uygulayacak. Alibaba Mahallesi’nde ise arazinin durumu, bölgenin ihtiyaç ve taleplerini göz önünde tutarak revize edilecek. Alibaba’da açmayı düşündüğümüz gençlik ve kültür merkezimizi inşallah 2022 yılında ihale ederek hizmete açacağız. Proje kapsamında atölyeler, çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane gibi idari binalar yer alacak. Gençlerimize daha kolay ulaşma noktasında Gençlik Merkezi Kültür Merkezi yapamadığımız mahallelerde nasıl bir çalışma yapabiliriz? Her mahalleye kütüphane kurup oluşturma noktasında ne yapalım diye düşündüğümüzde ‘Heyecan Merkezleri’ adını verdiğimiz bir projeyi hayata geçirdik. Bu kapsamda şehrimizin merkezinde uzun yıllar farklı alanlarda şehrimize hizmet eden eski Kızılay Hastanesi binasını Kütüphane ve Gençlik Merkezi olarak hizmete alacağız. İhalesini yaptık. İnşallah Şubat ayında hizmete alıp gençlere hizmette sunacağız. Yine uzun dönemdir gençlerimize yurt hizmeti veren Mevlana Mahallesi’nde bulunan Sadi Aşık Öğrenci yurdu var. Anadolu Gençlik Derneği ile gerekli protokolü yaptık. İnşallah Mevlana Çayyurt mahallesinde hizmet edecek bir kütüphane, gençlik merkezide 2022 yılında hizmete almış oluyoruz” ifadelerini kullandı.