Emeklilere Sevindirici Haber: Rekor Promosyon Ödemesi! Emeklilere Sevindirici Haber: Rekor Promosyon Ödemesi!

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin basın mensuplarıyla bir araya geldi.FyatjFoXsAA7Nk9
Basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelen Başkan Bilgin, Sivas’ta yürütülen ve başlaması planlanan projeler hakkında bilgi verdi. 
6 Şubat 2023 Pazartesi meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki Kahramanmaraş depremlerinin ilk saatlerinden itibaren Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yapılan çalışmalara ve imar planmalasıyla ilgili bilgilendirme yapan Bilgin; “Şehrin bir imar uygulaması var. 84 yılında yapılmış daha sonra revize edilmiş, daha sonra yeniden revize edilmiş. En sonunda kesinleşmiş bir imar durumu var. Biz yeni açtığımız tüm imar bölgelerinde yatay mimariye uygun olarak 7 kattan yüksek yapılaşmaya izin vermedik. Yeni imara açılan bölgelerde ki açtığımız alanların büyük bir kısmı zemin artı 7 kat şeklinde planlamayı yaptık ve o şekilde devam ettiriyoruz. Buna eski sanayi bölgesi de dahil. Amacımız bölgesel olarak zemine uygun bir imar durumu ortaya çıkartmamız lazım. 6 Şubat depremleri gösterdi ki bunun bir sınırı yok bir ucu yok.” dedi.
Daha sonra Pusat-Özen Barajından sonra isale hattı, Kale, Kızılırmak, Güneş Enerji Santrali gibi devam eden projelerden bahsetti. AYŞE NUR ÖZKAN