MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsislerinin yapıldığını yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Mevcut OSB’de istihdam öncelikli olarak yer tahsisi yapıldığını aktaran Başkan Bilgin, “Mevcut OSB’de ne kadar fazla istihdam sağlayabilirsek o kadar güzel olacak. Önümüzdeki süreçtede Demirağ OSB’de farklı alanlarda kümeleşme sağlayacak. Demirağ OSB özel teşvik kapsamına alınacak ve belli bir kümelenme yapılacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas’a özel bir teşvik yapılması noktasında söz verdiğini ve süreci takip ettiklerini aktaran Başkan Bilgin, “Sivas’ın teşvik noktasında daha iyi bir bölgeye gelmesi hemde Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin yatırım yapılabilir hale gelmesi noktasında çalışma var. Demirağ OSB bölgesi özel bir sanayi bölgesi. Her parsele raylı sistem döşenecek. Lojistik köyle birlikte burada üretilen ürün hiç bir limanda durmadan direk varış yerine gidecek. Lojistik köy ise 200 milyonluk bir yatırım. Lojistik köyün inşaatı sürüyor. Bizim yapmamız gereken şey yapıcı eleştiri ile eksikliklerimizi tamamlamak olmalı. Bu şehri bir adım daha öteye nasıl götürürüz bunun mücadelesini vermemiz lazım. Şehrimizi kötülerse hiç kimse bu şehre yatırım yapmaz ve kimse bu şehirde durmak istemez. Biz ortak anlayışı hakim kılarak güzellikleri ön plana çıkararak eksiklikleri giderecek bir çalışma ortaya koyarak mücadele edersek daha iyi olacak. Sivas’ı bugünü dünden çok çok iyi. Bunu hepimiz görüyoruz. Yarınında bugünden iyi olması için hep birlikte ortak akılla, ortak bir hedef belirleyerek hedefimize kilitlendiğimiz zaman başaramayacağımız bir şey yok. Az konuşacağız çok çalışacağız. Dedikodu yapmayacağız. Yapıcı eleştiri yapanın her zaman yanımda yeri vardır” ifadelerini kullandı.