SEYİT ÖMER YILDIZ

Yıllardır Sivas’ın merkezinde görüntüsü ile hayal kırıklığı yaşatan perakande sebze meyve hali projesi için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarih verdi ve 100 gün sürmesi planlanan projenin detaylarını anlattı.

Projenin şehrimize hayırlı olması tmennisinde bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Hal şehrin merkezi bir yerinde ama gerek esnaf gerekse vatandaşların fiziki altyapı ve çevre düzenlemesinden dolayı sıkıntı çektikleri bir bölgeydi. Daha önce farklı projeler gündeme getirilmişti. Hepside kendine göre güzel önemli projelerdi. Ama sonuçta mülkiyet problemi nedeniyle uygulanamayan projelerdi. Biz yeni bir proje ile projeleride revize ederek hem perakande sebze halindeki hal kültürünü yaşatacak şekilde hem orda ki esnafın hem de oraya alışverişe gidecek hemşehrilerimizin daha nezih, daha temiz, daha huzurlu bir ortamda alışverişlerini yapabilecekleri bir proje hazırladık” dedi.

PROJE ÇALIŞMALARINI İSTİŞARELERLE YÜRÜTTÜK

Sürecin yavaş ilerlemesinin Anıtlar Kurulundan kaynaklandığını aktaran Bilgin; Süreç uzun sürdü anıtlar kurulu aşaması vardı. Anıtlar Kurulundan onay aldıktan sonra hal projesinin ihalesini yaptık. Bu projeyi hayata geçirmeden önce yaklaşık 18 aydır her aşamasında katılımcı belediyecilik anlayışı gereği ordaki esnaflarımızla istişare ederek görüştük ve mutabık mıyız dedik. Çünkü biz şuna inanıyoruz yaptığın proje vatandaşı rahatsız ediyorsa, vatandaşı ikna edemeden projeye başlarsan proje adeta ölü doğuyor. Biz bu noktada ihale öncesi görüştük esnaflarımızla ihale sonrası bir araya geldik ve ne zaman projeye başlarsak kendilerinin daha az etkileneceğini dahi sorduk. Şuan için bahar ayları ile birlikte projeye başlayacağız, Şubat sonu Mart başı gibi de hızlı bir şekilde inşa aşamasına başlayacağız”ifadelerini kullandı.

100 GÜNDE BİTİRMEK HEDEFİNDEYİZ

Projenin hızlı bir şekilde yürütüleceğini aktaran Bilgin; “Projeyi alan müteahhit firma gerekli çelik yapı elemanlarının siparişlerini verdi. Hızlı bir şekilde gerekirse iki vardiya üç vardiya çalışarak proje kısa sürede tamamlanacak. İnşallah Mart ayı gibi başlarsak bi 100 gün gibi planlıyoruz orayı bitirip hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı arzuluyoruz. Cephe düzenlemesini yapacağız, otopark düzenlemesini yapacağız, altyapısını değiştireceğiz, aydınlatması, ısınması ve hepsinden önemlisi de halin arka tarafında kalan alanı kamulaştırarak o bölgeyide geniş bir meydan haline getirerek Sivas’a kazandıracağız” dedi.

HAL ESNAFI ÇİLE ÇEKMEYECEK, VATANDAŞ RAHAT ALIŞVERİŞ YAPACAK

Başkan Bilgin; “Tabi bu süreçte ister istemez nimet külfet gereği oradaki esnaflarımız belli bir dönem dışarda faaliyet gösterecek, bu noktada yine kendileri ile yapmış olduğumuz istişare neticesinde kendilerinin arzu ettiği şekilde çözümler ortaya koyduk. Burada güzel olan şuydu; esnaflarımız şunu söyledi, biz zaten her yıl bir iki ay çalışamıyoruz ayazdan, yağmurdan yaştan dolayı biz bi kere daha çalışmayız iki üç ay ama ondan sonra her yıl rahat ederiz dediler. Bu noktada da esnafımıza göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.