Haber Merkezi

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (SİZDER) Bilek Güreşi takımı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla “Sivas Liseler Arası Bilek Güreşi Yarışması” düzenlendi. 

Primemall AVM’de gerçekleştirilen yarışmaya 23 liseden 95 sporcu katıldı. 60 kg, 65 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg ve 80+ kg olmak üzere 6 sıklette, sağ ve sol kol olmak üzere düzenlenen yarışmaya ilgi yoğundu. İzleyicilerin tezahüratları eşliğinde, çekişmeli maçlara sahne olan yarışma profesyonel müsabakaları aratmayan görüntülere sahne oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgesi takdim edildi.

Yarışma ile ilgili bilgi veren II. Kademe Antrenör ve Ulusal Hakem Mustafa Aydın “6 yıldır düzenlenen yarışmalarda bilek güreşine ilgi her geçen gün daha da artıyor. Bu yarışmalar vesilesiyle gençlerimize ulaşma imkânı buluyor, onları ata sporumuz bilek güreşi ile tanıştırıyoruz. Sağlıklı, ahlaklı, zinde bir gençlik için gayret ediyoruz ve içlerinden şampiyonlar çıkarıyoruz. Katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Salim Kılıç’a ve SİZDER’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.