HÜSNE AKKAYA

Tüm tedbir, uyarı ve ikazlara rağmen Ramazan bayramı tatilinin bilançosu yine ağır oldu.

Ramazan Bayramı tatilinin ilk üç gününde 26 Haziran 2017 saat 23.00’e kadar yurt genelinde 81 trafik kazası meydana geldi. Sivas’ta ise bayramın üç gününde trafik kazası sonucu 7 kişi ölürken 26 kişi ise yaralandı.

23 Haziran Cuma: Mesai saatinin sona ermesiyle birlikte tatilciler yollara düşerken aynı gece Adıyaman, Erzincan, Kastamonu, Kocaeli Çanakkale ve Sivas’ta meydana gelen 6 kazada 1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

24 Haziran Cumartesi: Arife günü Bursa’da 4, Eskişehir’de 3, İstanbul, Manisa ve Samsun’da 2’şer, Ankara, Karabük, Antalya, Adıyaman, Erzurum, Kastamonu, Mersin, Tekirdağ, Çanakkale, Kütahya, Erzincan, Zonguldak, Uşak, Kırıkkale, Aksaray, Sivas, Gümüşhane ve Kırşehir’de 1’er olmak üzere toplam 31 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 26 kişi öldü, 128 kişi yaralandı.

26 Haziran Pazartesi: Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Adana, Bitlis, Balıkesir, Niğde, Muğla, Aydın,  Kahramanmaraş, Elazığ 2, Erzincan, Sivas, Samsun, Gaziantep, Adıyaman, Konya’da 2, Adıyaman,Tokat,  İstanbul, Kocaeli, Zonguldak ve Denizli’de 2 meydana gelen kazalarda 1’i asker 11 kişi yaşamını yitirdi, 100’den fazla kişi yaralandı.

Diğer yandan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz meydana gelen kazalarda ölümlerin çoğunun hız limitinin aşılması ve emniyet kemerinin takılmamasından kaynaklandığını söyledi. Gürbüz, “Bayram öncesi trafik tedbirlerimizi ne kadar arttırdıysakta sürücülerimizin bizlere pek kulak asmadıkları görülmektedir. Bayramın ilk iki gününde Sivas sınırları içerisinde 6 canımızı kaybettik. 25 kişi de yaralandı. Toplumsal olarak trafik kültürünü oluşturmadıkça trafik kazarlını bir türlü önleyemeyeceğimiz anlaşılmıştır. Bu işin çaresi hep birlikte trafik kurallarına uyup, kuralların gerektirdiği ne var ise yerine getirmek ile olacağı kanaatindeyim. Bayram öncesi yaptığım açıklamalarımda daha çok hız limitlerine uyulması ve emniyet kemerlerinin takılmasını sürücülerimizden talep etmiştik. Ama meydana gelen kazalarda görüyoruz ki ne hız limitlerine uyulmuş ne de emniyet kemerleri takılmış. Daha Arefe günü çimento kavşağında kırmızı ışıkta duran aracımıza arkadan gelen başka bir aracın çarpması neticesinde 3 yaşındaki kızımızı kaybettik. Muhsin Yazıcıoğlu bulvarındaki kaza da ise gencecik bir askerimizi kaybettik. Artık trafik kazalarında ölüm haberlerini duymak istemiyoruz. Bu nedenle bir elimizden gelen gayret, göstereceğiz. Trafikteki denetimlerimizi daha da arttıracağız. “ dedi