SEYİT ÖMER YILDIZ

Kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasının ardından berberler ve bayan kuaförleri de oldukça yoğun bir mesai temposuna girdiler. Kısıtlamaların bitmesi ile vatandaşlar berberlerin yolunu tuttular.

Erkek kuaförü Adem Çakmak; “ Biliyorsunuz 3 haftaya yakın bir süredir her yer kapalı ve yasaklardan dolayı insanlar dışarı çıkamadılar. Bu süreçte de erkek müşterilerimiz saçları sakalları baya uzadı ve kuaförlerin açılmasını dört gözle beklediler. Şimdi ise oldukça fazla bir yoğunluğumuz var elimizden geldiğince hızlı hareket etmeye çalışıyoruz” dedi.

Çakmak; “Şuan için bir bayram arifesinden farksız çalışıyoruz, insanlar çalışmaya başladılar ve kişisel bakımlarına dikkat etmek amacıyla berberlerin yolunu tuttular. Ancak talep o kadar fazla ki artık randevu sistemine geçtik. Hem müşteriler iş yerimizde kalabalık oluşturup virüs riskini arttırmasın hem de bizler daha rahat çalışalım diye randevu ile çalışıyoruz. Böylesi daha rahat oluyor. Uzun zamandır kapalı olduğumuz içinde baya bir birikme oldu bu yoğunlukta sanıyorum iki hafta kadar sürer. Ondan sonra yine normal seyrimize döneriz sanırım. Ancak önemli olan bir daha kısıtlamanın olmaması milletçe hem maddi hem de manevi olarak çok zarar gördük bu salgından. İnşallah bu son olur ve bir daha böyle birşey yaşamayız. Esnaflar zaten uzun süredir çok zor süreçten geçiyor. Bizler emek vererek para kazanıyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.