MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içeresine yapılan 10 bin kişilik yurttan dolayı Sivas’ın çeşitli bölgelerine kafe ve yiyecek sektörüne yatırım yapan kişilerin ciddi sorunlar yaşadığını öğrenciler yurtlar bölgesinden şehir merkezine gelmediğini söyledi.

Başından beri 10 bin kişilik yurdun Sivas’ın çeşitli bölgelerine dağıtılmasından yana olduğu hatırlatan Karasu, “Hiçbir fizibilite çalışması ve değerlendirme yapılmadan ben yaparım anlayışı ile yapılan işler Sivas’ın başına bela oluyor. Esnafların rahat nefes alabilmesi için öğrencilerin kent merkezinde vakit geçirmesi lazım. Bunun bir diğer örneği de eski numune hastanesi. Mahkeme karar vermeden yıktılar şimdi mahkemenin kararı bekleniyor” dedi.

Numune Hastanesinin yıkılması sürecinde eski Sivas Valisi Davut Gül ile görüştüklerini ve acele etmemesi gerektiği söylediğini hatırlatan Karasu, “Mahkeme kararını beklemeden gittiler Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile yıkım ihalesine çıktılar ve yürütmeyi durdurma kararına rağmen binayı yıktılar. Sivas’ın gerçekten çok ciddi sorunları var. Bizler Sivas’ın gelişmesi adına üzerimize düşen her türlü görevi üstlenmeye hazırız. Ben yaptım oldu mantığı ile yapılan işlere karşıyız. Sivas’a bir şeyler yapılacaksa bir masanın etrafında oturup sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve il yöneticileri ile bir araya geliriz. Ortak bir karar alınır ve Sivas’ın menfaatine olan işler yapılır. Sivas her konuda gerilediği gibi eğitimde de geriliyor. Sivas liyakatsiz ve yandaş eğitim sistemi ile karşı karşıya. Sivas’ta eğitim adeta yok ediliyor. Sivas’ın belli okullarını İmam Hatibe çevirerek eğitim kalitesini mi artırdılar. Bu memlekette İmam Hatip Okulu ihtiyacı varsa yapılsın ama bütün okulları çevirerek Sivas’ta tek tip bir eğitim sistemi kurulmaya çalışılırsa eğitimde gelinen sonuç ortada. Müdürler atanıyor sendikalardan talepler alınıyor. Sendikanın söylediği isimler haricinde Müdürler atanmıyor. Okullarda çekişme oluyor ne müdürler nede öğretmenler okullarda barınamıyor. Kurdukları eğitim sistemi ile Sivas’ı tüm Türkiye’ye rezil ettiler. Ondan sonra çıkıyorlar açıklamalar yapıyorlar. Önce herkes aklını başına alsın. Bu ülke hepimizin. Benim hakkıma veya bir başkasının hakkına saygı duymalılar. Sürekli kendi yandaşları ile işler yapmaya devam ederlerse ülkeyi batırdıkları gibi hepimizi batıracaklar” ifadelerini kullandı.