SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Belediyesi pandemi sürecinde uzaktan eğitimle eğitim gören ve ihtiyaçlı olan öğrenciler için bir çalışma başlatarak 12 ay boyunca aylık 30 Gb internet ve 2 bin adet tablet bilgisayarın dağıtımını gerçekleştirdi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Pandemi süreci ile birlikte 13 martta okullarımız kapandı tabi yeni dönemle birlikte de Milli Eğitim Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim kurulumuzun önerileri doğrultusunda belli tedbirleri alarak okullarımızı açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Çocuklarımızın eğitime erişimi noktasında da sıkıntı yaşanmaması için uzaktan eğitimi Mill Eğitim Bakanlığı’mız farklı yollarla eğitimi çocuklarımıza ulaştırmak adına bir gayret gösteriyorlar”dedi.

Başkan Bilgin; “ Bizde bugün Sivas Belediyesi olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda öncelikle il merkezimiz olmak üzere 65 mahalle muhtarlarımızla okul müdürlerimizle irtibata geçerek, ortak akılla hareket noktasında eğitim alanında fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için bu anlamda tablet ve internet dağıtımına karar verdik. Bugün itibari ile sembolik dağıtımımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Aylık 30 Gb 12 ay taahhütlü inter paketlerimizi ve tablet bilgisayarlarımızı öğrencilerimze dağıtacağız. Şuan için 15 ekim tarihine kadar 2 bin adet dağıtım yapacağız ve hedefimiz 5 bin öğrencimize ulaşmak ve bundan sonrada eğitim konusunda sıkıntımız kalacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Bilgin; “Görevlerimiz farklı olsada vatanımıza milletimize hizmet etmekti. Bunu da en iyi şekilde yapmak bizim görevimizde. Bizde tüm ekibimizle birlikte 31 Mart’tan itibaren en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu yaparken de ben yaptım oldu mantığı ile değil istişare ederek ortak akılla Sivas’ı en iyi yerlere getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bu görevler birgün bitecek ve bunun sonunda bizim en büyük kazancımız alacağımız hayır dualarıdır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programda sembolik olarak yirmi öğrenciye tablet bilgisayarların dağıtımı gerçekletirildi. Öğrenciler Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in elinden bilgisayarlarını aldılar.