MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ta belediyecilik yapmanın oldukça kolay olduğunu, şehrin büyümemesi ve nüfusta herhangi bir artış olmaması nedeniyle kentin stabil bir durumda kaldığını söyledi.

Diğer şehirlere kıyasla Sivas’ın büyümediğini bu sebeple mevcut şehir üzerinde çalışmalar yapıldığını ifade eden Karasu, “Mevcut bir şehir planı etrafında dönüp duruluyor. Şehirde farklı bulvarların oluşturulması yıllar alıyor. Mesela 2004 yılında Bağdat Caddesine TOKİ yapılmaya başlandı. Aradan 20 yıl geçti halen bölgeyi dolduramadık. Bölgede konut ve inşaat olarak bölgede dolması gereken çok arazi var. 20 yılda sadece imara açılan bölgede zaten Bağdat Caddesi oldu” dedi.

Sivas’ın yıllardır mevcut durumunu koruduğunu savunan Karasu, “Gelişmeyen büyümeyen ve imara açılmayan bölgelerin olduğu kentte gerçekten Belediyecilik çok kolay. Bu durum şehirdeki yöneticilerin planlarını kısa vadeli yapmasından kaynaklanıyor. Uzun vadeli planlar yapmıyorlar. Şehrin hangi bölgeye doğru büyüyeceğini planlayamıyorlar. Şehrin önümüzdeki yıllarda hangi bölgede yoğunlaşacağını da tespit etmiyorlar. Çünkü şehir Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesinden ibaret olduğu için kimse aldırış etmiyor. Şehrin başka bölgelerinde cazibe alanları oluşturulmadığı için insanlar meydana kitleniyor. Hal böyle olunca da kentte trafik kilitlenmiş durumda. Şehri dağıtmak ve büyütmek gerekiyor. Belediye binası yapılacaktı ve belediye o bölgeden taşınacaktı herhangi bir çalışma yok. Şehri büyütelim dedik Maliyeyi eski binadan çıkardık Tapu’yu getirdik. Tapu da en yoğun olan kurumlardan birisi. Şehrin farklı bölgelerinde cazibe merkezleri oluşturalım derken halen kent merkezine insanları toplamaya çalışıyoruz. Böyle olunca da şehir kilitleniyor. Öğrenci birde şehir merkezinde değil. Öğrencilerde kent merkezinde kalmış olsa idi demek ki biz İstanbul trafiği gibi bir trafikle karşı karşıya kalacaktık. Belirli caddelerin tek yön yapılması gerekiyor. Bu trafik karmaşasını çözmek adına aslında kafa yorulması gerekiyor. Ama kimse birileri karşı çıkar diye çalışma yapılmazsa bu işin içinden tabiki çıkılmaz. Sabah ve akşam saatlerinde ciddi trafik oluyor. Bu şehrin gelişmesi ve açılması gerekli” ifadelerini kullandı.