Mehmet TIRPAN

Sivas Belediyesi, gayrimenkul ve büfelerin kirasında bu yıl artışa gitmedi.

Aralık 2018 belediye meclis toplantısında, kiralık büfe ve dükkân gibi gayrimenkullerin kira artışı görüşüldü. Kira artışına gidilmemesi yönündeki görüş oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, "Tüm dünyada baş gösteren ekonomik krizin etkisini Batmanlı esnaflar da çok ciddi şekilde hissediyor. Kiraya verdiğimiz gayrimenkullerin işletmecilerini düşünerek, kira ücretlerini sabit tutma yoluna gittik. Bu duyarlılıklarından dolayı meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Alınan kararın ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “Enflasyonla Mücadele Kapsamında 2019 yılında kiralara artışı yapılmaması yönünde karar alan Sivas Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu önemli kararın diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum. Herkesin bildiği üzere esnafın durumu ortada. Hem yaşanan kriz hem de kış şartları esnafımızı ekonomik noktada yıprattı. Alınan karar esnafları mutlu etti” ifadelerini kullandı.