Sivas Belediyesi, gayrimenkul ve büfelerin kirasında bu yıl da artışa gitmedi. Aralık ayı belediye meclis toplantısında alınan karar kiracı esnafları mutlu etti.

MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Belediyenin kiracısı olan esnaflara bu sene de kira artışı yapılmayacağını açıkladı.

Sivas’ta yaşanan durgunluk sebebiyle Belediye Meclisinde kira artışı yapılmaması konusunda alınan kararın hem kendilerini hemde esnafları mutlu ettiği aktaran Köksal, “Meclisimizin almış olduğu kararla ilan, reklam vergisi, eğlence vergisi, bina inşaat harçları başta olmak üzere birçok gelir kaleminde artışa gidilmedi. Kiralar ve gelirler  konusunda hassas davranılması esnaflarımızı sevindirdi. Aynı duyarlılığın mülk sahibi vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kamu kurumlarına dilekçeler vererek kiracılarına zam yapmamaları konusunda girişimlerde bulunduklarını açıklayan Köksal, “Yıl sonu yaklaşması nedeniyle esnaflar kara kara kira artışlarını düşünmeye başladı. Bu nedenle kurumların mülklerinde kiracı olan esnafların mağduriyet yaşamaması için Valilik, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Belediye, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yazılar yazdık. Devletine vergisini ödeyen, istihdam sağlayan, kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlayan esnaf ve sanatkârların ayakta kalabilmek ve mesleki hayatını devam ettirmek için mücadele ediyoruz. Gelirlerinin azalması, giderlerinin artmasına rağmen, kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışan esnaflarımız dükkan kiralarını dahi ödemekte zorlanmakta. Belediyenin göstermiş ıolduğu duyarlılığı diğer kurumlardan da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.