MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun, Esnafların beklentilerini üstüne çıkacak çalışmalara imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini söyledi.

Özellikle esnafların kooperatiften kredi kullandıkları şartları iyileştirdiklerini aktaran Başkan Mesut Dursun, “Kooperatif ortaklarımıza iki kefilli 10 Bin TL’ye kadar kredi verebiliyorduk. Biz bu konuyu kurullarımızla birlikte görüştük. Günümüzde ticaretin limiti değişti. Bizde bu konuda karar aldık 2 kefille birlikte 20 Bin TL’ye çıkardık. 2 kefille artık bize gelen esnaf ve sanatkarımız imzalarını atıp gidip bankaya parasını alacak” dedi.

Seçim döneminde hep söyledikleri gibi esnaflara sıcak parayı acil bir şekilde temin ettiklerini aktaran Başkan Mesut Dursun, “Seçimde hiçbir vaat vermedik. Bizim tek derdimiz zaten esnafa hizmet etmekti. Esnafımızda bizi bu göreve layık gördü bizde ortaklarımıza hızlı bir şekilde para temini noktasında yardımcı oluyoruz. 2 Kefilli kullandırdığımı kredi limitini artırdık ancak bununla sınırlı kalmadık. Eskiden Sivas Belediyesi mücavir alanında olan taşınmazları ipotek alıyorduk ve esnafımıza kredi verebiliyorduk. Bu konuda da çalışma yaptık. Alt yapısını hazırladık. Diyelim ki kişinin Antalya’da evi var onu ipotek göstermek istiyor. Eskiden alamıyorduk ama artık alacağız ve kendisine kredi vereceğiz. Yani bizim dediğimiz değil esnaf ve sanatkarımızın dediği olacak. Esnaflarımıza kolaylık sağlayacağız. Kimseyi kapıdan yok deyip çevirmemeye gayret göstereceğiz. Birkaç projemiz daha var. Esnaflarımızın beklentilerinin üstüne çıkacağız. Esnaflarımıza her zaman kapılarımız açık. Bizlere 7 gün 24 saat ulaşabilirler. Kooperatifimizin geride kalmaması ve durağana geçmemesi için gayret gösteriyoruz. Hiçbir beklentisi olmayan ekip ve kurullarımızla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.