Mehmet TIRPAN

Önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin, önlenmesine yönelik, İl Sağlık Müdürlüğü, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından, Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda Bebek Ölümlerinin incelenmesi adına komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi adına toplanan heyet Sivas’ta ölen bebeklerin neden öldüğünü araştırdı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ölümlerin önüne geçilmesi amaçlandı. Toplantıda yürütülen çalışma hakkında bilgi veren yetkililer, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk ve Ergen Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ‘Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Projesi’  yürütülmektedir. Bu proje kapsamında Sivas’ta ölümü gerçekleşen her bebek ölümünün izlenerek nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amaçlanmıştır” dedi.

Komisyon Bebek Ölümlerini önleme ve inceleme çalışmaları kapsamında, her ay düzenli olarak toplanacak. Toplantının ardından komisyon üyelerine İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç teşekkür belgesi verdi.