SEYİT ÖMER YILDIZ

Büyük Birlik Partisi Sivas İl Başkanlığı Merkez İlçe kongresi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye Büyük Birlik Partisi  Genel Başkan Yardımcsı Yaşar Sayan katılırken, tek liste ile girilen genel kurulda Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı Güven tazeledi.

Kongrede konuşan Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı; “Sözlerimin başında şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkdaşlarını şehadetlerinin 12. Yılında büyük bir özlemle ve rahmetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. 12 yıldır süren adalet beklentimiz sabrımızın sınırlarını zorlarken yargılamalar da henüz suikastle alakalı bir yargılama olmayışı, verilen bir takım cezaların asıl faillere değil, görevi ihmal ve kötüye kullanmak gibi basit suçlardan sembolik cezalar olması adeta sabrımızı sınayan ve adalet duygumuzu dumura uğratan bir durumdur. Bizler artık oyalanmaktan, aldatılmaktan bıktık. Bir an önce gerçek faillerin bulunup yargılanması ve en ağır şekilde cezalandırılmaları en büyük beklentimizdir” dedi.

Önceliğimiz mümkün mertebe kendi tabanımızı olabildiğince kucaklayıp kimseyi ötekileştirmeden, farklı saiklerle teşkilattan uzaklaşan gönüldaşlarımızı tekrar kazanmak, onları partimize döndürmek olacaktır diyen Pınarlı; “ Bizim artık bir tek kişiyi bile kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Bu dönemde genel merkezimizin de talebi ile hanım kardeşlerimize biraz daha ağırlık vereceğiz. Şuan delege listemizde kadınların oranı yüzde 10oldu bende de kendi yönetim listemde hanım kardeşlerimize yüzde 25 gibi yer verdim.Hedefimiz şehit liderimizin emaneti olan partimizi genel merkezimiz ile uyumlu çalışarak hak etttiği noktalara taşımaktır” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut ise; “Siyaseti hiç ikbalimiz için yapmadık ama milletimizin ikbalini çok önemsedik. Siyaseti kırmızı plakalar için hiç yapmadık ama üklemizin 1 trilyon dolarına mal olan 30 bin insanımızın canına kast eden Abdullah Öcalan’ın dar ağacında sallanmasını çok önemsedik. Bu gücüde şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’ndan aldık. Her dönem siyasi parti seçimlerinde iktidarda çok yüksek destek almasına rağmen bizim insanımızın sorunları hep ötelenmiştir. Sivaslının sofrasındaki sıkıntı dün neyse bugünde o dur,dolayısı ile bunu birinci elden dile getirecek parti Büyük Birlik Partisi’dir” dedi.