Mehmet TIRPAN

AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, Numune Hastanesiyle ilgili bazı konuların zaman zaman gündeme geldiğini, bazı güruhların algı yaratmaya çalıştığını söyledi.

Sivas halkının şuanda hizmet veren Numune Hastanesi’nin verdiği hizmetlerin daha da iyilerine layık olduğunu vurgulayan Soluk: “Geçmişteki hastaneleri ben biliyorum, sizlerin de bildiğini varsayıyorum. Numune Hastanesi ile ilgili bazı güruhlar bir algı yaratmaya çalıştılar. Bu doğru değildi. Sivas halkı şunda hizmet veren Numune Hastanesi’nin verdiği hizmetlere layıktır ve daha da iyilerine layıktır” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda muayene olmak ve ilaç almak için insanların uzun kuyruklar oluşturduğunu hatırlatan Soluk: “Geçmişteki hastaneleri ben biliyorum, sizlerin de bildiğinden eminim. Eşi kocasının kolunda veya kadın kızının kolunda ıslak zeminde koridorlarda kuyruklar beklerken, şimdi tedavi gördüğü odanın içerisinde bütün ihtiyaçlarını giderebiliyor. Sivas halkına buna layıktır. Bu olumsuzlukların cevabını da herhangi bir siyasi parti düşüncesi gözetmeksizin bu senaryoları yazanlara cevabını da vermek lazım. Bu algıyı yaratanlar genelde evinin karşısında hastane olan veyahut hastanenin karşısında dükkânı olanların uydurduğu bir senaryoydu. Bu arada şuan tarihini tam olarak söyleyemeyeceğim ama bu ayın içerisinde 3. Bloğunda ihalesine de çıkıldı. Teklifleri alınacak. İnşallah sözleşmelerde bir sıkıntı olamazsa Nisan ayında ilimizde inşaat mevsimi başlıyor. Nisan gibi üçüncü bloğun temeli atılacak. Ayrıca Anadolu deyimiyle Yaşlılar Merkezi, Tıp deyimiyle ÇAGEM Merkezi 196 yataklı olarak üçüncü bloğun hemen yanına yeni bir hastane yapılacak. Oradaki 196 yatağın 46’sı 5. Sınıf bir Hilton oteli gibi hasta sahiplerine hizmet verecek. Onun yanında 150 yataklı da bir yaşlılar rehabilitasyon merkezi ilave olarak yapılacak. Mevcut hastanede 100’ün üzerinde kapalı otopark var. Özellikle kış mevsiminde hastaneye hasta götürenlerin arabalarını park ettikleri yerler adeta bir çile. Dolayısıyla bu çilede o hastane bloklarıyla son bulacak. Bin 200’ün üzerinde kapalı otoparkımız olacak. Artık acilin önünde veya hastane bahçesinde hastayı indirip kışın soğuğunda binaya götürme ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.