SEYİT ÖMER YILDIZ

Tüm Dünya’da yayılan covid-19 salgını  Türkiye’de de ilk olarak 11 Mart tarihinde görülmesinin ardından virüsle büyük bir mücadele başlatıldı. Korona virüse karşı iyi bir sınav vermek için birçok tedbir ve önlemler alınırken bugün geldiğimiz noktada vaka sayısı ve ölüm sayısı her geçen gün azalmaya devam ediyor.

BU BAYRAM DİĞER BAYRAMLARDAN FARKLI OLDU

Ramazan Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kabine toplantısı sonrasında da 81 il de bayramda 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Bu Ramazan Bayramı hiç bir bayrama benzemedi. Sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte vatandaşlar eş, dost, akraba ziyaretleri yapamazken bayramı evlerinde geçirmek zorunda kaldı.

TATLILAR YAPILMADI, BAYRAM TELAŞI OLMADI

Her bayram öncesi yaşanan bayram telaşı alışverişler, tatlılar, misafirler için hazırlanan özel bayram yemekleri bu bayram olmadı. Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bayramda vatandaşların birbirlerine bayram ziyaretlerini engellemek ve yüksek olasılıkta ki bulaş riskini en aza indirmek amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması ile herkes evinde ailesiyle olmak zorunda kaldı.

BAYRAMI EN BURUK GEÇİRENLER ONLAR OLDU

Bayramların en büyük neşesi olan çocuklarda korona virüs sebebiyle heyecanla bekledikleri bu bayramı evlerinde geçirmek zorunda kaldı. Ancak Türkiye olarak alınan tedbirlerle birlikte bu pandemi sürecide atlatılarak hayatın normal seyrinede kısa zamanda döneceği beklenmektedir.