SEYİT ÖMER YILDIZ

Korona virüs tedbirleri kapsamında Ramazanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları  sonrasında 17 günlük tam kapanma kararı ile beraber 81 ilde sokağa çıkma yasağı getirildi. Ramazan Bayramını evlerinde geçirmeye hazırlanan vatandaşlar haliyle bayram şekerlerini de eskisi gibi almıyor.

ADET YERİNİ BULSUN

Özellikle bayramların olmazsa olmazı bayram şekerleri sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile talep görmezken, sadece “şeker toplamak için gelen çocuklar olur” düşüncesi ile vatandaşlar şeker alıyorlar. Vatandaşlar; “ Malum her yer kapalı salgın yüzünden kimse kimseye gidemiyor, bizde en azından belki çocuklar falan gelir diye 1 kilo şeker aldık, fazlasına gerek yok” dediler.

HER BÜTÇEYE GÖRE ŞEKER VAR

Özellikle bayram şekeri denilince Sivas’ta akıllara ilk gelen yerlerden birisi olan Şıracı hanında geniş bir yelpazede şeker çeşitliliği bununla birliktede her bütçeye göre şeker bulunuyor. Bayram şekerleri 20  lira ile 90 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Ancak esnaflar ise şeker satışlarının bu yılda geçen yıl olduğu gibi çok düşük olduğundan yakındı.