MEHMET TIRPAN

Korona virüs tedbirleri kapsamında Ramazan bayramı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında alınan kararla 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı getirildi. Ramazan Bayramını evlerinde geçirmeye hazırlanan vatandaşlar Sivas’ta perakende sebze meyve hali ve şıracı hanında alışverişlerine son sürat devam ettiler.

ADET YERİNİ BULSUN

Özellikle bayramların olmazsa olmazı bayram şekerleri sokağa çıkma yasağı nedeni ile talep görmemesi beklenirken durum tam tersi oldu. Sivas’ta vatandaşlar sokağa çıkma yasağına rağmen bayram şekerlerini almayı ihmal etmediler. Birbirlerine gidemeyecek olsalarda “Adet yerini bulsun” diyerek bayram şekerlerini aldılar.

HER BÜTÇEYE GÖRE ŞEKER VAR

Özellikle bayram şekeri denilince Sivas’ta akıllara ilk gelen yerlerden birisi olan Şıracı hanında geniş bir yelpazede şeker çeşitliliği bununla birliktede her bütçeye göre şeker bulunuyor. Bayram şekerleri 12 lira ile 90 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Ancak esnaflar ise şeker satışlarının yinede çok düşük olduğundan yakındı.