MELTEM DUMAN

Pandemiden dolayı adete zor günler geçiren esnaflar, kurban bayramının bereketiyle birlikte işlerinde de canlılık yaşıyorlar. 1 Temmuz’da sona eren yasakların ardından gece geç saatlere kadar işyerini açık tutan esnaflar, sıkıntılarını gidermeye çalışıyor.

Bayramdan bir kaç gün önce başlayan yoğunluk arefe günü ile adeta tavan yaptı. Şehrin en işlek caddeleri olan İstasyon caddesi, Atatürk caddesi ve Bankalar caddesi deyim yerinde ise mahşer yerini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Adım dahi atmakta zorlanıldığı bankalar caddesinde, Sivaslılar bayram  arifesinde alışveriş yapmak için esnaflara akın etti. Giyim mağazaları başta olmak üzere hemem hemen bütün esnafların işyerleri vatandaşlar ile dolup taştı. Yer yer vatandaşlar, işyerinin önünde kuyruklar oluşturdukları görüldü. 

Alışverişten hem vatandaşlar hem de esnaflar memnun. Bazı vatandaşlar arefe gününün verdiği feyizden dolayı alışverişlerini son güne bıraktıklarını belirtirken, bazı vatandaşlar ise işlerinin verdiği yoğunluktan dolayı arefe gününe kaldıklarını ifade ettiler.

Bıçakçılar, şıracılar, giyim mağazaları, berber ve kuaförler, marketler ve manavlar arefe gününde yoğunlukları 2 kat daha arttı. Yerli ve yabancı gurbetçilerde arefe günü gece geç saatlere kadar açık olan işyerlerinden alışveriş yaparak esnaflara destek oldular.