HABER MERKEZİ

Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Başkanlar Kurulu 2019 yılının son istişare toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ‘Hedefimiz, Gayemiz, Derdimiz; Sivas’ mesajı verildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde 40 sivil toplum kuruluşu temsilcisinden oluşan Başkanlar Kurulu, Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken başkanlığında düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

2019 yılını değerlendiren Başkanlar Kurulu, Sivas menfaatleri için birlik ve beraberliğin sürdürülmesi çağrısı yaptı.

Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Eken, görev değişiklikleri oldu, aramıza yeni katılan başkanlarımız var. Önceki başkanlarımıza sağladıkları katkılardan ötürü teşekkür ediyor, yeni başkanlarımıza başarılar diliyoruz. Başkanlar Kurulumuzun amacı, STK başkanlarımızın bu çatı altında bir araya gelerek, Sivas ile ilgili duygu ve düşünceleri, gördükleri sorun ve sıkıntılar ile eksiklikleri dile getirmek amacıyla kurulan bir platformdur. Bu 2019 yılında son toplantımız oldu. Ocak 2020 ile birlikte yol haritamızı belirlemek amacıyla bir toplantı yapacağız. Başkanlar Kurulunu önemsiyoruz. Başkanlar Kurulu demek Sivas demektir. Sivas’ı temsil eden arkadaşlarımız burada, hepimizin amacı ilimize faydalı olmak, memleketimize faydalı olmak. Burada gönüllülük esası ile görev yapıyoruz. Hiçbirimizin maddi bir beklentisi yok” dedi.

Başkanlar Kurulunun 2020 yılında daha aktif olması gerektiğini ifade eden Eken, şunları kaydetti; “Bu konuda sizlerden ricam birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım. Başta Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Başkanlar Kurulu ve diğer başkanlarım adına memleket meselelerinden başka konularda tartışmayacağımızı, kardeşçe ve dostça bu memlekete hizmet etmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.  Bu masa Sivas demek, Bizim kadar kimse Sivaslı olamaz, bizim kadar kimse Sivas’ı sevemez. Burada doğduk, burada yaşıyoruz, burada öleceğiz. Bu masadakilerin gideceği başka bir yer yok.”

Sivas’ın kalkınması, sorun ve sıkıntıların çözümü için milletvekillerinin, vali, belediye başkanı ve Başkanlar Kurulunun mücadele verdiğine vurgu yapan Eken, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Herkes mücadele veriyor ama daha fazla mücadele vermemiz lazım. Yoksa, Sivas kaybettiği yılları geri getiremez. Bundan sonra kaybedecek vaktimiz, zamanımız kalmadı. Dolmak üzere olan Marmara’da bulunan Sanayi Havzasını, İç Anadolu’da kurmamız lazım ve bunun temelini de Sivas’tan atmamız lazım. Bunu da komşu illerimizle, İç Anadolu’daki illerimizle birlikte güçlenerek yapmamız lazım. Tüm bunlar içinde devlet yatırımlarının, teşviklerinin Sivas’a verilmesi lazım. Bunlar için çaba göstermemiz lazım. İçerideki birliği ve beraberliği korumamız lazım. Dedikodudan uzak durmamız lazım. Birimizin konuştuğunun hepimizin sözü olması lazım. Konu Sivas ise bunları hep birlikte yapmamız lazım. Başkanlar Kurulumuzda yer alan başkanlarımızın tek derdi Sivas. Bu birlik ve beraberlikle 2020 yılında Sivas için hazırlayacağımız hedefleri sonuna kadar takip edeceğiz. Taşın altına elimizi ve gövdemizi koyduk, gerekirse Ankara’da bakanlıkların önünde yatacağız ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Başkanlar Kurulu Sivas demek, Sivas’ın temsilcileri demek.”

Programda konuşan Başkanlar Kurulu üyesi STK başkanları da birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Başkanlar Kurulunun aldığı her kararın arkasındayız ve yanındayız. Başkanlar Kurulunu bir araya getiren Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken’e teşekkür ediyoruz. Kurul olarak hep birlikte hareket edeceğiz. Başka Sivas yok. Hep birlikte tek ses, tek yürek olarak şehrimize hizmet edeceğiz” dedi.