HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı yapıldı. Amasya’da gerçekleştirilen toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı merkez ve ilçelerde bulunan oda başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısının açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, “Esnaf ve sanatkârlarımız, ülkemizde meydana gelen doğal afetler ve pandemi den çok etkilendi. Bu süreçte esnaf teşkilatı olarak her zaman esnafımızın yanında olmaya, sorunlarını çözmeye gayret gösterdik. Zamanı gelen borçlarını ödeyemeyen esnaflarımız için iki defa kredi borçlarının ertelenmesine destek olduk” dedi.

Esnafların her zaman yanında olduklarını aktaran Köksal, “İşyerlerinin açılması ile  birlikte esnaflarımız normal hayata dönmeye başladı. Bu süreçte evine ekmek götürmekte zorlanan, sermayesi biten, pandemi nedeniyle işyeri kilitli kalan esnaflarımıza 50 bin liradan az olmamak üzere faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır Esnaf teşkilatı olarak merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren odalarla uyum içerisinde çalıştık. Talep edilen sorunları gerek il düzeyinde gerekse de Ankara’da gündeme getirerek çözümü için gayret gösterdi” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında oda başkanları söz alarak ilçelerinde yaşadıkları sorunlar, esnafın durumu, odaların çalışmaları hakkında  görüş alışverişinde bulundular.