HABER MERKEZİ

Memur- Sen Konfederasyonu’na bağlı Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, Bem-Bir-Sen Sivas Şube Başkanlığı'nın Sivas Belediyesi 'ndeki memurlarının mali durumlarını iyileştirmek adına yetkili sendika olarak yürüttüğü Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi görüşmelerinin imza ile sonuçlandığını söyledi.

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Bu sözleşme ile memurlarımızın mali durumlarına katkıda bulunarak, çalışma tempolarına olumlu yönde destek olmak istedik. Yaptığımız hizmetlerde personelimizin emeği var, biz de bunu unutmadık. Kanunların gösterdiği şekilde bütçemizin el verdiği çerçevede bir iyileştirme yapmamız gerekiyordu. Şimdi bizler atmış olduğumuz imzalar ile bunu gerçekleştirdik. Memurlarımızı sevindirdik” dedi.

Sosyal Denge Tazminatı konusunda Bem-Bir- Sen'in yapıcı bir davranış sergilediğini ifade eden Bilgin, sendika yöneticilerine gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür etti.

Bem-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ise, Eylem yaparak, vurarak, kırarak, çalıştıkları kurumları zorda bırakarak sözleşme yapmadıklarını yaptıkları müzakereler sonucunda sözleşmeler imzaladıklarını söyledi.

Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesinin önemli bir anlaşma olduğunu aktaran Pakoğlu, “Sözleşme Sivas Belediye’sinde çalışan 446 memuru kapsıyor. Üyelerimizin özlük haklarını koruma noktasında Belediye Başkanımızla, diyalog halindeyiz. Bu diyalogların en güzelini yaşıyoruz. Her şartta çalışanlarının yanında olan ve desteğini esirgemeyen, çalışanların haklarını her zaman koruyan ve emeğinin karşılığını almasına özen gösteren  tüm yetkililere bu konuda emek veren, kafa yoran tüm arkadaşlarımıza Bem-Bir-Sen ailesi adına en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Personelimizin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Çalışanımıza maddi anlamda destek sağlayacak olan sözleşme ile personelimiz lehine en iyi şartları oluşturduk diyebiliriz. Biz sözleşmelerimizi karşılıklı diyalog yoluyla yapıyoruz. Sözleşme imzalarken şuna dikkat ediyoruz, bulunduğumuz kurum ne kadar güçlü olursa, bulunduğumuz  kuruma ne kadar katkı sağlarsak, kurumumuz o kadar güçlü olur ve verimin artmasına sebep olur. Kurumlarımız daha güçlü olduğu zaman bizde daha fazla faydalanıyoruz. Dolayısıyla kurumların güçlü olması gerekiyor, kurumlar güçlü olmazsa para alamazsınız. Çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini düşündüğümüz gibi kurumlarımızın da menfaatini düşünmek zorundayız. Çalışanla kurum arasında sağlam bir köprü kurmak istiyoruz, kurduğumuza da inanıyorum. Üyelerimizin ve çalışanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmenin gayretini gösterdik. Arkadaşlarımız da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha özverili çalışacaklardır. Bu sözleşmenin hizmet kalitesi olarak geri döneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tek amacımız Sivas halkına vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek, şehrimizin gelişimini sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Bu çalışmaları kurumlarımızın her kademesinde çalışanların emeği ile gerçekleştiriyoruz. Biz her şeyden önce aynı gemide yolculuk yapan, aynı yöne giden yolcularız. Bir ve beraberiz. Sivas halkına hizmet etmekle mükellefiz. Biz mükellefiyetimizi yerine getireceğiz. Güler yüzlü olmak bir hizmettir, asıl amacımız vatandaşımıza hizmettir, üyelerimizden ve çalışanlarımızdan vatandaşımıza karşı tatlı dilli ve güler yüzlü hizmet etmelerini temenni ediyorum. Ben inanıyorum kurumlarımızda birlik beraberlik daha artacak. Başarılara başarılar eklenerek yolumuza devam edeceğiz. Sözleşme ile üyelerimizin ve çalışanların yaşam kalitesini arttırmayı, çalıştıkları kurumda ve aile ortamında mutlu olmalarını hedeflemekteyiz. Çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükselterek geleceğe güvenle bakmalarını temin edebiliriz. Sözleşmenin çalışanlara, belediyemize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.