SİVAS (AA) - Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, eski olimpiyat şampiyonları Hamza Yerlikaya ve Ahmet Ayık, 4 Eylül Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap günlerine katılmak üzere geldiği Sivas'ta, Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanarak jübilesini yapan milli güreşçi Dursun Gözel de katıldı.

Güreşin efsane isimleriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Aydın, Sivas'ın birbirinden değerli sporcuları yetiştiren Anadolu'nun kadim bir şehri olduğuna vurgu yaparak, son yapılan Dünya Şampiyonası'nın finalinde ikinci olan Taha Akgül'ün 2020 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanacağına olan inancını dile getirdi.

Kentte yapılan belediye hizmetlerinin de konuşulduğu ziyarette Başkan Aydın, milli güreşçiler Taha Akgül ve Dursun Gözel'e altın hediye etti. Aydın, asrın güreşçisi unvanını alan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Hamza Yerlikaya ile eski olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık'a da Sivas'a özgü gümüş işleme sandık takdim etti.