SÜMEYRA DENİZ

Türkiye'nin 60 yıllık rüyası olan yerli otomobil üretimi gerçek oluyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Beş firma, yerli ve milli otomobil üretimi için düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’da prototipi tamamlanacak olan ve 2021’de de satışının yapılacağı yerli otomobilin ilkine de talip olduğunu açıkladı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise projenin önemine değinerek, fabrikanın veya fabrikanın bir bölümünün Sivas’a kurulmasını istedi. Aydın sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamada, ‘’Fabrikaya Talibiz. Yerli ve Milli Otomobilimiz Ülkemize milletimize hayırlı olsun. Bu millet bu babayiğitlere sonuna kadar sahip çıkacaktır.

Sivas olarak bizde fabrikayı ya da bir kısmının Sivas'a kurulması halinde arazi bizden, alt yapı bizden. Ayrıca ilk 100 Otomobili de Sivas olarak biz alacağız. Ülkemizin her karış toprağı bizim. Ancak İlk uçağı üreten Nuri Demirağ'ın topraklarında üretiliyor olması ayrıca bir onur ve özellik olacaktır. Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah’’ dedi.