SÜMEYRA DENİZ

 

CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız, gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette başkan olduktan sonra yapacağı projeleri açıkladı. Akyıldız, “ Ben Sivas'ta doğdum büyüdüm. Üniversite yıllarım haricinde Sivas'ta yaşadım ve Sivas’ın sorunlarını biliyorum. Asıl yapılması gereken en önemli iş Sivas’ın bütün illerden ayrıcalıklı olarak birlik ve beraberliğe, sevgiye ve saygıya, o muhabbete ihtiyacı var. Benim en büyük hedeflerinden bir tanesi o makama o duyguyu taşımak. Herkesi kucaklayan, yaşam tarzı, dünya görüşü beni hiç ilgilendirmiyor, benim için önce insan diyerek ötekileştirmeyen herkesi kucaklayan, herkese o sevgiyi samimiyeti göstererek o makama taşıyan o makamda Belediye Başkanlığı yapmak istiyorum” dedi.

“ESKİ SANAYİ SİTESİNİ MEZBELELİKTEN KURTARACAĞIM”

İlk olarak eski sanayi sitesi ile ilgileneceğini ifade eden Akyıldız, “ Sorunlarımız çok özellikle Eski Sanayi Sitesi çok kötü durumda mezbelelik. Yazık günah değil mi Bunu hak etmiyor. Oradaki kardeşlerimle de bugün bir sohbet yaptım ilerleyen günlerde daha geniş kapsamlı bir ziyaret ederek onların dertlerini dinleyeceğim.  İlk çözmem gereken yerlerden bir tanesi orası benim oradaki derdim, orada belediye kendi rahatını düşünen bir bakış açısıyla değil oradaki hak sahiplerini önceleyen onları düşünen bir bakış açısıyla oradaki sorunu çözmek zorundadır. Benim burayla burayla ve burayla başka başka hesaplarım olmadığı için öncelikle o kardeşlerimin hakkını teslim ederek oraya proje üreterek sorunu çözmek zorundayız. Kızılırmak projesi Sayın Sami başkanın en önemli projelerinden bir tanesi idi ve bana göre çok güzel bir proje ve inşallah orayı yapmak bana nasip olacak. Ben porsuk ırmağını gittim gördüm Eskişehir örneğini hep veriyorum harika bir şehir yarattı Sayın Başkan Eskişehir'e Anadolu'nun gariban bir kasabası halindeyken bugün Türkiye'nin dünyadaki en önemli marka şehirlerinden bir tanesi haline geldi. Ben iddia ediyorum Kızılırmak projesini geliştirerek oradan çok daha güzel hale getireceğiz ve orayı Sivas’ımızın bir değer haline getireceğiz. Orası çok farklı bir yaşam merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.

“SİVAS’A RAYLI SİSTEM GELECEK”

Ulaşım sorununu raylı sistemle çözeceğini kaydeden Akyıldız, “ Yine aynı şekilde raylı sistemi çok önemsiyorum Sivas’ın ulaşım sorunu özellikle şehir merkezinde çok ciddi bir şekilde trafik sorunumuz var. Üniversite ile merkez arasındaki başlatılan proje projeyi devam ettireceğiz tamamlayacağız ve geliştirerek artı Bence Sivas’ın ulaşım problemini raylı sistemle çözeceğiz tramvay olur, başka bir şey olur raylı sistemle Sivas’ın trafiğini çözmek zorundayız. Bir de şunu yapmak istiyorum meslek odalarına ve halka açık olacak benim yaptığım bütün ihaleler gerekirse televizyonlarda gelip canlı yayın yapabilir o kadar şeffaf o kadar açık demokratik bir yapı olacak meslek odaları katkı verecek sivil toplum örgütleri katkı verecek gelecekler. Bu Şehri beraber yöneteceğiz ortak akıl bunu çok kullanıyoruz duymuşsunuzdur olması gereken bu ortak akıl hiç kimse her şeyi ben bilirim diyemez haddi de değildir dememelidir de ne yapacağız ortak akıl üreteceğiz benden önce görev yapmış çok değerli belediye başkanları mı var başkanları var Ben onurla gururla gideceğim onların yanına düşüncelerini fikirlerini yardımlarını isteyeceğim Tabii ki neden Çünkü Akıl akıldan üstündür aynı şekilde bu topluma hizmet vermiş çok değerli siyasetçilerimiz var Hangi partiden olduğu beni ilgilendirmiyor o arkadaşlarımızla da dostlarımızla da bir sohbet içerisinde Sivas için neler yapabiliriz bunları konuşacağız basın bizim için çok değerli benim için çok kıymetli burada olduğum için söylemiyorum” dedi.

“BASINI DESTEKLEYECEĞİM”

Basının en büyük destekçisi olacağının altını çizen Akyıldız, “ Projelerim de var hem yazılı hem de görsel yerel medyaya medyayı desteklemek zorundayız bunların ayakta durması lazım demin söylediğim gibi özgür basın bir ülkenin özellikle de bir ilin olmazsa olmazıdır eğer basın özgür olmazsa beni eleştirmezse ben yaptığım yanlışları doğru zannedip yapmaya devam ederim. O yüzden ne olur diyorum asına bunu hep söylüyorum inşallah o makama Geldiğimde beni eleştirin eksiklerimi noksanları mı bana yazın söyleyin televizyon programlarında anlatın ki bende görmediğimi göreyim yanlışımı bileyim eksiğimi noksanımı göreyim. En çok destekleyeceğim destekleyeceklerimden biri de yazılı ve görsel basın olacak” ifadelerine yer verdi.

“ÜNİVERSİTE VE ŞEHİR YENİDEN BİRLEŞECEK”

Üniversite ve esnaf arasındaki kopan bağı yeniden kuracağını kaydeden Akyıldız, “Şu çok önemli üniversitedeki kardeşlerimiz şimdi güzel yurtlar yapıldı teşekkür ediyorum ona ben de mutluyum çünkü hepimiz üniversite öğrencilerinin hangi şartlarda okuduğunu biliyoruz. O Yurtlar çok güzel oldu onu önemsiyorum kardeşlerimiz rahat etti edecekler ama masanın bir ayağı topal kaldı. Ne kaldı?  Üniversite ile şehri birbirinden ayırdık.  Üniversite gençliği artık şehri ilgi duymayacak hale geldi.  Orada kendilerine mekânlar yapılması falan benim buradaki Sivas'taki esnaf kardeşlerim sıkıntı yaşıyor, otelci sıkıntılı, kafeci sıkıntılı, burada bir şeyler yapmak zorundayız.  Gençlere dönük Cazibe merkezleri oluşturup şehirde gençliği buraya çekmeliyiz. İşte o raylı sistemle onlara farklı alternatifler sunabilmeliyiz.  40-50 bin üniversite öğrencimiz var.  Şehirdeki esnafımız bu üniversite gençliğinden yeterince  yararlanamıyor o duruma geldi bu sorunu çeşitli donatılar ve cazibe merkezleri de çözmeye düşünüyoruz. Çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yapacakları alanlar hazırlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ KARDEŞLERİME POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIM”

Akyıldız, “Yine aynı şekilde Sivas’ta ciddi anlamda engelli kardeşlerimiz var deli kardeşlerimize engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Onları hem iş anlamında hem de yaşamlarını kolaylaştırmak anlamında belediye pozitif ayrımcılık yapmak zorunda.  Onları yapacağız ama şunu yapmayacağım cila yapmayacağım milletin gözünü boyamak kandırmak gibi bir düşüncem yok” şeklinde konuştu.

“HİZMET GİTMEYEN KENAR MAHALLELERE HİZMET GÖTÜRECEĞİM”

Hizmet gitmeyen kenar mahallerinde yine kendisi için önemli konulardan bir tanesi olduğunun altını çizen Akyıldız, “ Öncelikle hizmet anlamında yok sayılan kenar mahalleleri,  kenar mahallelerden başlayarak içeri doğru çalışmalar yapmak istiyorum.  Oradaki kardeşlerim çamurdan çıkamıyor.  Her yıl Atatürk Caddesi'nin,  İstasyon Caddesi'nin,  kaldırım taşlarını değiştirmek yerine oradaki kardeşlerime hizmet götürmek zorundayım” dedi.

“İŞSİZLİK VE GÖÇÜ, KOOPERATİFÇİLİKLE ÖNLEYECEĞİM”

Sivas’ın süregelen en önemli sorunu işsizlik ve göç için yapacağı projeleri anlatan Akyıldız, “ En önemli sorunlarımızdan birisi işsizlik ve göç 54 yaşındayım 4-5 yıl üniversite yılları haricinde Sivas’ta yaşadım.  İşsizlik konusunda nasıl bir çözüm bulabiliriz mesela benim aklımdaki en büyük düşüncelerden bir tanesi belediye olarak kooperatifçiliği özendirmek Kooperatifler kuracağız.  Evinde çalışan kadınlarımıza da ekmek verecek, organik tarım gerek hayvancılık üretim anlamındaki organik tarımı teşvik ederek bunların satışında ve pazarlamasında belediye o Kooperatifleri kullanarak insanlarımızın evine ekmek götürmesini öncülük edecek. Belediye direk iş veremez, fabrika kurma şansı falan filan yok ama belediyenin de bu şekilde destekleyeceği teşvik edeceği kooperatifçiliği özellikle çok önemsiyorum. Neden kooperatifçilik? Çünkü kooperatif kurduğumuz zaman zaten o üretenler o Kooperatifi daha da geliştirecekler onların en büyük sorunu Türkiye'deki bende kooperatifçilik yaptım mesleğimde var. Biliyorsunuz çünkü Tarım Kredi kooperatiflerinde Ben 25 yılımı verdim o kooperatif onların aynı zamanda hem ortaklığı hem de pazarlamasına satışını sağlayacak. Örneğin ben organik arıcılık yapıyorum ben bunu nasıl satacağım derdim olmayacak, pazar derdim olmayacak,  gönül rahatlığı ile gidip üretimi yapabileceğim.  O yüzden kooperatifçiliği çok önemsiyorum göçü ancak böyle tersine çevireceğiz İstanbul'daki Ankara'daki Sivaslı kardeşlerim diyecekler ki ben burada bu varoşta bir asgari ücret parasıyla geçinemiyorum Sivas’a gideyim ben de orada üretimi yapayım diyecek” ifadelerini kullandı.

“STK’LAR AYNI ÇATI ALTINDA TOPLANACAK”

Akyıldız’ın Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili projelerinden birisini ise şöyle anlattı: “Yine belediye olarak sivil toplum kuruluşlarını, bunu Bursa'da gördüm. Belediye ne yapmış sivil toplum kuruluşları derken tabela anlamında değil de gerçekten faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu olan böyle onlara belediye harika bir bina yapmış. Bütün odaları toplamış. Giriyorsun örnek veriyorum Makine Mühendisleri Odası İnşaat Mühendisleri Odası, Mali Müşavirler Odası çünkü bunların zaten birçoğu kirasını ödeyemiyor. Ben biliyorum bu kurumları kuruluşları bir araya toplayacağız aynı bir site içerisinde” dedi.

“HER MAHALLEYE PARK VE SPORU TEŞVİK EDİCİ FAALİYETLER”

Gençleri uyarıcı ve bağımlılık yapıcı maddelerden korumak ve uzak tutmak adına da çeşitli projeleri olduğunu anlatan Akyıldız, “ Kafamdaki bir başka düşünce şu benim sporcu geçmişim var uzun yıllar futbol hakemliği voleybol hakemliği yaptım 2010 yılına kadar da devam ediyordu.  Ben o çamur sahalarda o zamanlar yeşil sahalar yoktu dizimize kadar çamurda hakemlik yapıyorduk.  Şu çok önemli bence artık uyuşturucu ilkokullara kadar girdi maalesef üzülerek söylüyorum bunu eğitimin dışında sporla da önüne geçilebilmesi bir ikisi de sporun çok sorunları ve sıkıntıları var hepsi Süper Lig'de değil asıl bizim öncülük yapmamız gereken konu mahalleyi ve amatör spor futbol demiyorum dikkat ederseniz, her branşta ve her kategoride, çocuklarımızı spora yönlendirip ve o spor ahlakını vermeliyiz. Bunu da biz teşvik edeceğiz. Nasıl edeceğiz? Benim kafamdaki projelerden bir tanesi de şu; her mahallenin muhtarlıklar ile konuşacağız mahalle sakinleri ile konuşacağız muhabbet edeceğiz o mahalleye yetecek kadar güzel bir park düşünüyorum bu parkın içinde ne olacak Spor Tesisleri olacak. Yaşlılarımızın huzur içerisinde oturup dinlendikleri, gençlerimizin, çocuklarımızın ihtiyaçlarını görecek bir park olacak gerekirse ayakkabısını çıkarıp stres atmak için çıplak ayakla yürüyecekleri stres parkurları olacak ve orada Belediye Başkanı muhtarına bir yardımcı gönderecek Muhtar ve o belediyeden maaşlı Beden Eğitimi mezunu Spor Akademisi mezunu gençlerimiz orada görevli olacak. Belediye ile Mahalle arasında bir köprü olacaklar ama benim en çok önemsediğim oradaki insanlarımıza Ücretsiz spor yaptıracaklar gençlerimizi orada edecekler yetiştirecekler 65 Mahalle 65 tane de aynı zamanda Spor Akademisi mezunu gencimize iş imkânı bulmuş olacağız” ifadelerini kullandı.