MEHMET TIRPAN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal mesaj yayımladı.

Mesajında halkın etkili ve güçlü sesi olan basın aracılığı ile doğru bilgiye ulaştığını belirten Ayhan, Sivas’ın her alanda ülkemizde üst sıralarda yer alması yönünde ortaya koyduğumuz projelerimizde bizlerle birlikte hareket eden Sivas basını; özellikle son dönemlerde Sivas’ımızda hemen her alanda büyük bir gelişim ve değişim süreci ile bu sürecin başarıya ulaşması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve desteğinin sağlanması noktasında duyarlılık göstermektedir. İlimiz basınının Sivas’ımızın dünyaya açılması, tanıtılması gibi hususlar başta olmak üzere her konuda bundan sonra da bizlerle aynı paydada buluşacağına yürekten inanmaktayım. Büyük gayretlerle alın teri ve emek harcayarak Sivas gibi geniş bir coğrafyada hizmet veren, mesai mefhumu gözetmeksizin durmadan yorulmadan çalışan, sadece kamuoyunu bilgilendirmeyip, ilimizin geleceğine yönelik ufkuna da katkı sağlayan, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması noktasında destek olan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“GAZETECİLER YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIDIR”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise mesajında “Vatandaşları hızlı ve sağlıklı bilgilerle buluşturmak için her türlü zor koşulun üstesinden gelen gazeteciler, toplumsal bilinci artırarak güçlendirmeyi hedeflemektedir. Basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, yaşamın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Bizler mesai arkadaşı olarak gördüğümüz gazetecilerin her zaman yanındayız. Bu vesileyle şehrimizde görev yapan gazete, televizyon, internet medyası, ulusal ajans ve temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

“GAZETECİLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR”

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da fedakarca çalışan basın mensubu gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazetecilerin  gününü kutladı.

Mesajında demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının, kurumlarla bireyler arasında, esnaflarla vatandaşlar arasında veri akışısın sağlayan, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarından biri olduğunu ifade eden Köksal, halkı bilgilendirmek maksadıyla gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeksizin  çalışan gazetecilerin özveriyle çalıştığını aktardı.