HABER MERKEZİ

Sivas Ticaret Borsası ve TOBB Vergi Komisyonu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Basının her zaman olduğu gibi bugün de demokrasininin güvencesi olmaya devam etttiğini dile getiren Başkan Hastaoğlu, “Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından olan basın, kamuoyunun en önemli bilgi edinme kaynaklarındandır. Demokrasimizin gelişmesi, sağlıklı bir toplumun oluşumu için tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışını hâkim kılmalıyız.

Her gün yerel ve ulusal gündemi takip etmemize olanak sağlayan, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın çalışanlarının yaşadıkları zorlukları görmemek ve bu zorluklara rağmen göstermiş oldukları başarıyı takdir etmemek mümkün değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırma yolunda, ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür’ sözü de basının önemini ve Basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır.

Halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının gelişiminde büyük katkıya sahip olan ve bu görevin ifası uğruna yaşadığı tüm zorluklara rağmen fedakârca meslek ilkelerine sadık kalarak doğru habercilik görevini en başarılı şekilde yerine getiren Sivas medyasının Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Şehrimizde faaliyette bulunan yaygın ve yerel medya mensuplarımızın, yerel ve bölgesel gazete, dergi, radyo, internet ve televizyonlarımız ile ulusal ajanslarımızın temsilcilerine çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.