HABER MERKEZİ

Sivas İmam-Hatipliler Derneği Öncü Gençlik Komisyonu tarafından hayata geçirilen ‘Öncü Gençlik Şehrin Öncüleriyle Buluşuyor’ adlı programın bu ayki konuğu Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Nebi Kaya oldu.Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaya, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. 

Sivas Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hacı Ömer Özdemir, “3 yıldır ilimizin öncülerini, okulumuza davet ederek öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bu çerçevede, Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya tecrübelerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşmak için okulumuza teşrif buyurdular. Sayın genel sekreterimiz de öğrencilerimizle aynı sıralarda eğitim almış ve mezun olmuş birisi. Şu anda ilimizde önemli bir makamda olduğu için öğrencilerimizin ufuklarını aydınlatmada önemli bir model olacaktır.” dedi.

Sivas İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamed Şimşek de öğrencilere vizyon kazandırmak amacıyla bu tür programları düzenlediklerini dile getirdi.

Başarıya giden yolun çalışmaktan geçtiğini belirten Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ise, “ Ben de imam hatip lisesinde okuduğum için her zaman gurur duydum. Üniversitede okurken hedefim kaymakam olmaktı. Belirlenen hedefler doğrultusunda yapılan nitelikli çalışmalar sizleri amacınıza ulaştırır. Önemli olan husus kendinizi yetiştirmeniz ve bol kitap okumanızdır. Hayatın sizi nelerle karşılaştıracağı belli değil. Önemli yerlerde ve makamlarda bulunan kişiler sizden çok üstün niteliklere sahip değil. Eğer birileri bu görevleri yapıyorsa sizlerde bu görevleri çok iyi yapabilirsiniz. Önemli olan sizlerin azmi ve özverisidir” ifadesini kullandı.

Öğrencilere her zaman büyük hedefler ve idealler belirlemeleri gerektiğini vurgulayan Kaya, “Sevgili gençler; ülkemiz, coğrafyası ve kültürel değerleri ile çok büyük bir hazineye sahip. İmam hatip öğrencilerimizin bu değerlere sahip çıkması için tarih bilinçlerinin çok iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Üç kıtanın ve hatta dünyanın, insanlığın, bizim ülkemizin gençlerine ihtiyacı var. Türkiye’yi mazlum insanların birer kurtarıcısı olarak görüyorum. Bizler bu sıralarda otururken Ülkemizin geçirdiği kötü süreçleri bizlere yaşattılar, ama sizler çok şanslısınız. Devletimiz birçok alanda olduğu gibi inanç özgürlüğü noktasında, imam-hatipler noktasında şükür birçok kazanım elde etti. Benim sizlerden naçizane isteğim, bu kazanımlara sıkı sıkıya sahip çıkın; aldığınız eğitimle, karakterinizle ve istikbalinizle beklentileri boşa çıkarmayın. Nedir bu beklentiler? Sizlerin gayretli olması ve en önemlisi de milli şuuru özümsemeniz. Kendinizi sadece bir alanda değil birçok alanda yetiştirmeniz gerekiyor. İslami, mimari, tıbbi, fenni bilimlerde ve her alanda bizim yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. Unutmayın ki ecdadımız, geleceğe yön verme konusunda bizlere örnek bir miras bırakmıştır. Fatih Sultan Mehmet Hanın hocası Akşemseddin, hem fen hem de İslami bilimlerde kendisini yetiştirmiştir. Pasteur’dan 400 yıl evvel Akşemseddin mikrobu tanımlamıştır. Tasavvufi yönü ile bildiğimiz Akşemseddin özünde önemli bir tıp âlimidir. Bu değerli insanların hayat hikâyelerini okumanızı tavsiye ediyorum. Geleceğe güvenle yürüyecek düşüncenizin olması gerekiyor. Bu nazik davetinizden dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Program, öğrencilerin soruları ve Genel Sekteri Mehmet Nebi Kaya’nın verdiği cevaplarla sona erdi.