MEHMET TIRPAN

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sivas İl Başkanı Asaf Yaraş, Döviz kurlarında inanılmaz bir yükseliş olduğunu, iç piyasadan da Dolar ve Euro’ya ciddi talebin oluşmasıyla artışların hız kesmediğini söyledi.

Son yıllarda Türkiye’nin bir çok zaman ekonomik kriz yaşadığını belirten Yaraş, “Döviz kurları ile spekülatif bir durum söz konusu. Şartlar ne olursa olsun bu ülke bizim. Sosyal medya aracılığı ile bu durum ciddi derecede abartıldı. Bazı gruplar aracılığı ile insanlar sokaklara çağrıldı. Ama başarılı olamadılar. Devlete karşı yapılmaya çalışılan operasyon yine başarısız oldu” dedi.

Sosyal medya da provokatör yazılar yazan kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığını aktaran Yaraş, “Bu gruplar hali hazırda olan gruplar. Bir anda ortaya çıkan gruplar değil. Herhangi bir çatırdama veya halkın kesesine dokunacak bir durum söz konusu olduğunda anında harekete geçiyorlar. Mevcut iktidarı erken seçime zorluyorlar. Erken seçim her zaman ülkenin aleyhine olmuştur. Bir siyasi partiyi 5 yıl boyunca seçtiysek bu siyasi partiyle 5 yılı geçirmek zorundayız. Erken seçim isteyen kesime baktığımızda ellerinde bir proje de yok. Milli bir ekonomi modelinin temelleri son 5-10 yıldır Türkiye’de atıldı. Bu hamlelerin devamının gelmesi gerekiyor. Teknolojimiz çok geliştir. Her şeye hakimiz. Savunma Sanayimiz gelişti” ifadelerini kullandı.

“FAHİŞ FİYATLAR ORTAYA ÇIKIYOR”

Döviz kurlarında yaşanan artışın ardından neredeyse bütün tedarikçilerin hammadde tedarikini kestiğini de sözlerine ekleyen Yaraş, “Dolar ve Euro geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50 oranında artmış. Hammadde fiyatlarına bakıyoruz, kur ve geçen yıl ki fiyatla kıyaslıyoruz artışlar kurdaki artışlardan daha fazla. Burada fırsatçılık ve stokçuluk var. Özellikle zincir marketlerde fırsatçılık var. Stokçuluk olduğunda tedarik zincirinde boşluk doğuyor. Bu boşlukta ellerindeki büyük stok yapanlar buradan çok karlı çıkıyorlar. Devletin bu firmaları kontrol etmesi lazım. Devletimizin milleti için topyekûn mücadele etmesi gerekli. Önümüzde sıkıntılı geçecek bir süreç var” şeklinde konuştu.