MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Zincir marketlerle küçük esnafların rekabet edebilmesi adına kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ancak bu konuda pek fazla başarılı olamadıklarını söyledi.

Zincir Marketlerin küçük esnafın ekonomisini daralttığını bu sebeple esnafın rekabet edecek gücünün kalmadığını vurgulayan Başkan Akgül, “Dükkanlarımızda raf ve barkod sistemi kurmak istedik. Aynı zamanda esnafların büyük marketler gibi stok yapmalarını sağlamak adına çalışma yaptık. Bu işinde ciddi bir maliyeti vardı. Küçük esnaflarımızla bu konuyu derinlemesine ele aldık ancak ekonomik güç olmadığı için proje askıda kaldı” dedi.

Küçük esnafların korunmasına adına farklı illerde bu sistemi hayata geçirenler olduğunu belirten Akgül, “Küçük esnafların zincir marketlerle mücadele etmesinde halen geniş kapsamlı bir proje yürütüyoruz. Bu konuda uzmanlaşmış yetkililerden profesyonel destek alarak hiç kimsenin kafasında herhangi bir şüphe olmadan kooperatif gibi bir uygulamayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu konu ile ilgili tekrar küçük esnaflarla görüşmeler sürüyor. Ortak akıl çerçevesinde proje oluşturacağız. Şehrimizde de bazı kurumlarla görüşüp küçük esnafı korumaya gayret göstereceğiz. Önümüzde odamızın seçimi var. Mart ayına kadar seçim yapmamız lazım. Seçimleri yaptıktan sonra esnaf kardeşlerimizde bizi tekrar göreve layık görürse hedeflerimize ulaşmak adına çaba sarf etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.