MEHMET TIRPAN

Bugüne kadar her kademede üstlendiği görevlerde gösterdiği başarı ve düzgün kişiliğiyle hafızalardaki yerini alan ve en son Milli Eğitim Bakanlığı YEGİTEK Genel Müdürü olarak görev yapan Bilal Tırnakçı, 2019/18 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ülkemizde raylı sistemler ve raylı taşımacılık alanında otorite olan bir kuruluş. Düzenleme Genel Müdürlüğü, demiryolları, metro, hafif raylı sistemlerin kuruluş usul ve esasları ile işletme standartları ve mevzuaatı konusunda çalışmalar yapıyor. Genel Müdürlük ayrıca, Ulusal demiryolu ağının uluslararası standartlara kavuşturulması, şehirlerin metro ve hafif raylı sistemleri konularında ve raylı sistemlerde çalışanların eğitimi, ehliyetleri ve denetiminden de sorumlu olan bir kuruluş.

DEMİRYOLLARI VE RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELDİ

Bütün dünyada olduğu gibi, yeni dönemde Türkiye’de de demiryolları ve raylı ulaşım sistemleri önceliklendirildi, geliştirilmesi bir devlet politikası olarak kabul edildi. Teşvik yasalarının desteği ile altyapı ve sektörel yatırımlar artarak devam ediyor. Bu politikalar doğrultusunda Türkiye’de, demiryolları ile yük ve yolcu taşımacılığı, hızlı tren ve belediyelerin metro/tramvay araç ihtiyaçlarını karşılayacak raylı sistemler, bunlar için yapılacak yatırımlar büyük önem taşıyor. Bu nedenle Hemşerimiz Bilal Tırnakçı’nın Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcılığı gibi stratejik bir göreve getirilmesi sadece Sivas için değil Türkiye için büyük önem taşıyor. Hali hazırda Tüdemsaş Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi de olan Tırnakçı, Milli Eğitim Bakanlığı YEGİTEK Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğu süre içerisinde önemli işlere imza atarken, Ankara’da şehrimizi başarı ile temsil etmiş, diğer yandan şehrimizde yetişmiş ve uzun yıllar hizmet etmiş olması sebebiyle Sivaslıların bakanlıktaki uğrak kapısı halline gelmişti.

BİLAL TIRNAKCI KİMDİR ?

1971 yılında Sivas’ta doğan Bilal Tırnakçı, ilk orta ve lise tahsilinin ardından Cumhuriyet üniversitesi Mühendislik fakültesi Makine bölümünden mezun oldu. 2001 yılında aynı üniversitenin Çalışma ekonomisi ve Endüstri ilişkiler anabilim dalında yüksek lisans yaptı. Tüdemsaş Genel Müdürlüğü’nde 1987 yılından beri değişik kademelerde görev yapan Tırnakçı, tasarımcı, Mühendis ve Bilgi İşlem Şefi olarak çalıştı. En son Başuzman olarak görev yaptığı kuruma TCDD Genel Müdürlüğü yönetim kurulu kararıyla 2003 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bu görevi yaklaşık 11 yıldır başarıyla yürüten Tırnakçı, 17 Nisan 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görevine atandı. Bilal Tırnakçı, son olarak 2019/18 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Bilal Tırnakçı’ya Memleket Sivas Gazetesi olarak yeni görevinde başarılar diliyoruz.