Sivas’ta yoğun geçen kış şartları barajların doluluk oranına doğrudan etki etti. Son bir ay içerisinde ciddi şekilde kar yağışının artması, DSİ barajlarında doluluk oranını artırdı. 2017 yılında ki doluluk oranlarının bir önceki yıla oranla daha fazla olacağını tahmin eden DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya, “barajlarda doluluk oranı şuan yüzde 43 seviyesinde. Bahar aylarıyla birlikte ciddi bir artış bekliyoruz” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlü İsmail Kaya, barajlarda ki doluluk oranının Sivas genelinde iyi seviyede olduğunu söyledi.

Doluluk oranının yüzde 43 seviyesinde olduğunu söyleyen DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya, “Barajlarımızda ki son durumu iyidir. Bölgemizde ki barajların doluluk oranı yüzde 43 seviyesinde. İlimizde ki kar miktarını düşündüğümüz de bu yıl için bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

SU REZERVİMİZ VAR

Sivas’ta kış şartlarının çetin geçtiğini ve doluluk oranlarının tatmin edici seviyelere ulaşacağını söyleyen Kaya, “Özellikle kırsal ciddi kar yağışı aldı. Kış döneminde böyle bir rezervin olması bahar ayları için bizleri umutlandırdı. Şuan için yüzde 43 görülen doluluk oranı, bahar aylarıyla birlikte daha da artacak. 2016 yılında yüzde 62 olan doluluk oranının 2017 yılında daha da fazlalaşacağını düşünüyoruz” dedi.