Mehmet TIRPAN

Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya, Sivas’ta 2050 ve sonrasında içme suyu problemi yaşanmaması amacıyla çeşitli planlamalar yaptıklarını söyledi.

İlimizin 2050 ve sonrası içme suyu ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olaraktan planlama-proje çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Kaya, “Kar yağışı ilimizde bir süre etkisini sürdürecek. Kar yağışıyla beraber barajlardaki su seviyelerimizin artacağını düşünüyoruz. Barajlarımız ne kadar dolu olursa bu ilimizin için oldukça sevindirici” dedi.

Beydilli Barajı ve Pusat Özen Barajı sayesinde ilimizin 2050 ve sonrasını su ihtiyacını uzun süre karşılayabileceğini aktaran Kaya, “Su kaynaklarımız sonsuz değil. Bu nedenle suyumuzu idareli kullanıp, gereksiz israflardan kaçınmamız lazım. İlimizin 2050 ve sonrası ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olaraktan planlama-proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beydilli Barajı ve Pusat Özen Barajı ilimizin 2050 ve sonrasını garanti altına alacak projelerimiz. 2018 yılı yatırım programımıza baktığımız zaman 25 tane planlama işimiz, 48 tane proje yapımı, büyük su işleri kapsamında 15, küçük su işleri kapsamında 69 olmak üzere toplam 157 adet proje yürütmekteyiz. Her geçen gün sulanabilir alanlarımızın sayısı çoğalıyor. Bu durum sevindirici ancak sulama yaparken de suyu en verimli şekilde kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.