YÜKSEL MENEKŞE

4 Eylül barajında su seviyesinin önceki yıllara göre gözle görülür bir şekilde düşmesi vatandaşlar arasında tedirginlik yaşatıyor. Seviyenin düşme nedenin, baraj tabanında çatlak oluştuğu ve bu nedenle su tutmadığı söylentileri yayılırken, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, bir açıklama yaparak söylentileri yalanladı. Barajda suyun önceki yıllara oranla düşük olmasının nedeninin yağışlar olduğunu söyleyen Karaman, ‘’Barajda çatlama yok, su seviyesi yağışlarla alakalı, ‘’4 Eylül barajı havzadan yeteri kadar su alamıyor. Zaten şu anda bir su sıkıntımız yok. Önümüzdeki iki yıl bir sıkıntı görünmüyor. Ama ileriye dönük bir emniyet olarak Tavra’nın suyunu da baraja bağlayacağız’’ dedi.

TAVRA İÇİN TESİS KURULUYOR

4 Eylül Barajında ileriye dönük çalışmalar başlatıldığını söyleyen Karaman, ‘’Yağışlar az gittiğinde tek baraja bağlı kalırsak şehir susuz kalabilir. İleride su sıkıntısı olma ihtimaline karşı Tavra’nın suyunu baraja takviye edeceğiz.

Burada sorun olan şu idi. Tavra’nın suyunu sertliği normalden fazla. O nedenle Devlet Su İşleri bir çalışma başlattı. Bu suyun sertliğini düşürecek, baraj suyunun sertliğine eşitleyecek bir tesis kuruyor. Projenin ihalesi yapıldı. Suyun önce sertliği düşürülecek ardından da arıtmaya verilerek şebekeye dağıtılacak. Proje büyük bir ihtimalle bu sene başlatılacak’’ dedi.