MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Covid 19 virüsü nedeniyle tüm Türkiye de virüsle ilgili mücadele edildiğini ancak esnafların bu süreçte oldukça zor durumda olduğunu söyledi.

Kurumların sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların virüsle ilgili teyakkus halinde olduğunu aktaran Başkan Akgül, “Devletimiz esnafların mağdur olmaması yönünde gerekli tedbirleri almakta. İlimizdeki bankalarımızın da esnaflara karşı daha esnek davranmalarını bekliyoruz. Esnafların iş hayatlarını devam ettirmesi için bankaların gerekli gerekli desteği vermelerini istiyoruz” dedi.

Özellikle küçük esnafın oldukça zor durumda olduğunun altını çizen Başkan Akgül, “İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreç içerisinde, nakit ihtiyacı olan sizlerin, kredi olarak sunulan esnaf destek paketi şartlarının ağır olması sebebiyle faydalanamayan esnafımız için kredi şartlarında kolaylıklar getirilmiştir. Esnaflarımız daha önce Esnaf Kefaletten kredi kullansa bile kredisi devam ediyor olsa bile yinede kredi çekebilecek. Kredi üst limiti olan 200 bin lira bile çekmiş olsa ona ek 25 bin lira tanımlanabilecek. İstenilen 25 bin lira kredi için herhangi bir teminat istenmeyecek. Kredi için kefil istenecek ancak kefil yoksa bile kredi kullandırılacak. Esnaf Kredi Kefaletetten kredi çekenler  kredi kefalet koperatifine veya halkbank merkez şubesine hiç kullanmayanlar ise halkbankasının diğer şubelerinede başvuru yapabilecek. Bu düzenlemedeki amaç zor durumda olan ve bir çıkış yolu arayan esnafımıza destek olabilmek olduğundan, daha önceki gibi zorlayıcı unsurlar olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

İşsiz kalanlara ücretsiz ekmek dağıtan işletme sahibine de teşekkür eden Başkan Akgül sözlerini, “Ülkemizin geçirmiş olduğu bu sıkıntılı süreçte işinden ayrılanlara yönelik ücretsiz ekmek kampanyası başlatan Mücahit Yıldırım’a da odamız adına teşekkür ediyorum” şeklinde sonlandırdı.