ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlenin bombalı saldırısında şehit olan 11 polisten 26 yaşındaki Gökhan Kıncak'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Hanife Kıncak, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu okşayıp, "En yakışıklı kurbanı verdim sayende bu vatana. Kuzum benim. Ben senden razıyım, Allah da razı olsun" sözleri, yürekleri dağladı.
Edremit'ten geçici görevle gittiği Cizre'de PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyon ile düzenledikleri saldırıda şehit düşen Çevik Kuvvet polisi Gökhan Kıncak'ın gece yarısı Edremit Kocaseyit Havalimanı'na Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla getirilen cenazesi, Edremit Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Bekar olan şehit polis Kıncak'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi bugün öğlen meslektaşları tarafından hastane morgundan alınarak ilk olarak Tuzcu Murat Mahallesi, 289. Sokak'taki baba ocağına getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Şehidin cenazesi evin önünde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ile şehidin mesai arkadaşları, yakınları ve çok sayıda kişi tarafından karşılandı.
Burada dua okunup, hellalik alınmasını ardından şehit polis Kıncak'ın meslektaşlarının omuzunda taşınan cenazesi Merkez Gümrük Hazreti Ömer Camisi'ne getirildi.
'SAYENDE BEN DE ŞEHİT ANNESİ OLDUM'
Burada şehidin ablası Çiğdem Yaşar ve annesi Hanife kıncak, tabuta sarılıp, öptü. Hanife Kıncak, "Bitanem, kuzum benim. Anan gurur duydu seninle yavrum. Hiç ağlamıyorum yavrum, rahat uyu sen. Aslanım benim. En yakışıklı kurbanı verdim sayende bu vatana. Kuzum benim. Ben senden razıyım, Allah da razı olsun" demesi yürekleri dağladı. Anne Kıncak, uzun uzun oğlunun tabutu üzerine serilen Türk bayrağına bakıp, şöyle devam etti:
"Sayende şehitlik makamına bir evlat yolladık. Melek yüzlü, gamzeli yavrum. Rahat uyu birtanem. Bundan sonraki hayatım nasıl olur bilmiyorum ama şu an dimdikim. Yüzlerine batığımda kıyamıyodum şehit annelerine ama özeniyordum. Sayende ben de şehit annesi oldum karagözlü kuzum. Rahat uyu sen. Hiç ayrılmak istemem senden Allah'ın emri olmasa. Seni köşeme yatırır yanı başına da kendim yatarım."
Şehit babası Raşit Kıncak ise cenazede metin görünmeye çalışsa da ayakta güçlükle durabildi. Baba Kıncak, koluna giren yakınlarının desteği ile yürüdü. Daha sonra tabutun başına gelen Kıncak'ın Cizre'de mesai ve ev arkadaşı İbrahim Anıl Kurt gözyaşlarını tutamadı. Balıkesir İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nurlu kıldırdığı namazın ardından Edremit İlçe Müftü Vekili Adem Polat da dua ettirdi.
Daha sonra şehidin bir süre meslektaşlarının omuzlarında taşınan cenazesi Edremit Şehitler Kabristanlığı'na götürülüp, toprağa verildi.