SEYİT ÖMER YILDIZ

Yaz mevsimi ve Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle seyahatlerin arttığı şu günlerde özellikle araçların yazlık bakımlarını yaptırmak önem arz ediyor.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren oto servisleri; “ Malum araçlarımız kış mevsiminden çıktı, araçların kış mevsimin ağırlığı var. Evlerde nasıl bahar temizliği yapılıyorsa araçlarımızda da buna çok dikkate etmemiz gerekiyor. Netice itibariyle canımızı ve sevdiklerimizi taşıyorlar. Olumsuz bir durumla karşılaşmamak için yaz aylarına girerken ve seyahat öncesinde bakım yaptırmak şart” dediler.

Servisler; “ İnsanlar araç bakımı dediğimiz zaman sadece kışın yaptırılan birşey gibi algılıyorlar, kışın otomobillerin çalışmama durumu daha sık yaşandığı için. Ama yaz aylarında da lastiklerimizden, frenlerimize, motor sıvılarından, klima kontrollerine varana kadar herşey çok önemli. Örnek vermek gerekirse kışın insanlar karda buzda kaymamak için kışlık lastik ya da zincir taktırıyorlar, ama yazın da lastiklerimiz ve frenlerimiz çok önemli. Sıcak havada hem yollar ısınıyor hem lastikler ısınıyor birde üzerine freni kullandığımız için frenlerde de aşırı ısınma oluyor, şimdi siz ömrü bitmiş lastiklerle yola çıkarsanız Allah korusun olası bir kazaya davetiye çıkarmış olursunuz. Şimdi insanlar tatile gidiyorlar ya da memleketlerine gidiyorlar her ne sebeple olursa olsun bakımları ve kontrolleri yaptırarak aracımızda oluşacak olası bir sorunun önüne geçmiş oluruz” ifadelerini kullandılar.

Oto servisleri son olarak;” Araçlarımızın bakımını kontrolünü ne kadar iyi yaptırırsak yaptıralım aynı zamanda da kontrollü ve kurallara uyarak araç kullanalım bu konu gerçekten önemli. Bizlerin ricası lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmasınlar, saat başı mola vererek yollarına devam etsinler hatta 1-2 saat uyusunlar. Gideceğimiz yere geç gitmenin bir zararı olmaz ama uykusuz ve kontrolsüz yolda olmak hem kendimiz hem de başkaları için her zaman tehlike demektir” diyerek açıklamalarını sonlandırdılar.