HABER MERKEZİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Alt Yapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Emre Gürçay, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Taşçı ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Bülent Akçay, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görevlendirmesi üzerine Sivas’a gelerek Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası inşaatında incelemelerde bulundu.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, 3 Haziran Çarşamba günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda yapımı devam eden Canlı Hayvan Pazarı ve Kaba Yem Ot Borsası için destek talebinde bulunmuştu. Bu konu üzerinde çalışacaklarını belirten Bakan Pakdemirli, Bakanlığın ilgili bürokratlarını görevlendirerek Sivas’a gönderdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bürokratları ile Sivas Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’ndan oluşan heyet Kovalı mevkii üzerinde yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerine yapımı devam eden Canlı Hayvan Pazarı ve Kaba Yem Ot Borsası inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Aldıkları bilgiler doğrultusunda hazırlayacakları raporu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sunacaklarını belirten Bakanlık Bürokratları Sivas’ta iki tane Besi Çifliğini de ziyaret ederek ilimizden ayrıldı.