Mehmet TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Esentepe ve Yunusemre mahallesi bölgelerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Başka Aydın, bölgede inşaat çalışmalarına başlamayı planladıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile istişare ettiklerini ifade eden Başkan Aydın: “Normalde o bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına 7-8 ay önce başlayacaktık ama geçen yıl Kasım ayında Mimarlar Odası siyasi bir yaklaşımla Türkiye’deki kentsel dönüşüm alanları ile ilgili dava açtı. Mahkeme açılan davanın ardından yürütmeyi durdurma kararı aldı. O nedenle belli bir zaman kaybı yaşadık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mahkeme kararının ardından Kentsel dönüşüm alanları ile ilgili yeni bir düzenleme yaptığını ve kendilerinin de yeni düzenlemelere uygun bilgi ve evrakları hazırlayarak Bakanlığa gönderdiklerini vurgulayan Başkan Aydın: “Esentepe ve Yunusemre Mahallesi bölgelerinde geçen yıl Kasım ayı itibariyle Mimarlar Odası siyasi bir yaklaşımla Türkiye’deki kentsel dönüşüm alanları ile ilgili dava süreci başlattılar. Çok çürük olmayan yerler çürük gösteriliyor kentsel dönüşüme alınıyor iddiaları ile dava açılmıştı. Mahkeme geçen yıl yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu durum bizim kentsel dönüşüm çalışmalarını da olumsuz etkiledi. O nedenle belli bir zaman kaybı yaşadık. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştüm. Kentsel dönüşüm noktasında destekleyici yapıda olacaklarını ifade ettiler. Mahkeme kararının ardından hükümet ruhsatsız olan yerler direk riskli alanı sayılır şeklinde düzenleme yaptı. Esentepe ve Yunusemre bölgesindeki evlerin yüzde sekseni eski ve ruhsatsız yapı. Projelerimiz yeni düzenlemelere göre hazırlayarak tekrar Bakanlığa sunduk. Bakanlığın onayı ile inşaata başlayacağız. Proje olarak hazırız bu sene ilk bölümüne başlamayı düşünüyoruz. Yine Eski sanayi ile ilgili yıkım çalışmalarına başlayacağız. Projeler hazır vatandaşlar çözümden yana tavır ortaya koyuyorlar. Bu yıl içerisinde inşaat ihalesini yapacağız” ifadelerini kullandı.

SICAK ÇERMİK VE SOĞUK ÇERMİKTE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Sivas’ta çeşitli projeleri hayata geçirmek adına çalışmalar yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, “Sıcak Çermiğe yapılması planlanan Aqua parkın ihalesi yapıldı. İnşaat çalışmaları başladı. 2018’ de tamamlanacak” dedi.

Projelerin sıradan projeler olmadığını da aktaran Aydın: “İç Anadolu Bölgesinde örneği olmayan üst düzey bir projeyi Sivas’ta hayata geçiriyoruz. Sıcak Çermikte yapımı devam eden kompleksin içinde Hem kadınlar hemde erkekler için içinde yüzme havuzları, hamamları, sağunalar, günü birlik banyolar, kafeler ve restoranlar olacak. Bu tesisin maliyeti 25 milyon civarında Projelerimiz Sivas’a ve Sıcak Çermiğe ayrı bir değer katacak. Yine soğuk çermikte de çalışmalarımız sürüyor. Soğuk çermikteki camiyi büyüttük. Vatandaşların güneşten ve yağmurdan korunacağı tesis yoktu. O bölgeye de güzel bir tesis kazandırdık. Alışveriş yapılması için alanlar oluşturduk. Mesire alanları yaptık. Kısmen tamamlanma aşamasında olan çalışmalar 2018 yılında bitecek” ifadelerini kullandı.