YÜKSEL MENEKŞE – SÜMEYRA DENİZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün düzenlediği ‘Yerel Medya Buluşması’ programına katıldı. Restorasyonu yeni tamamlanan Behrampaşa Hanında düzenlenen programa Sivas, Kayseri, Malatya, Yozgat ve Samsun illerinde çok sayıda yerel Medya çalışanları katıldı. Eğitim alanında 2002 yılından buyana yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan İsmet Yılmaz, 2002 yılında Türkiye’nin eğitime yatırımda Avrupa sıralamasında 28’inci olduğunu, şimdi ise ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Programın soru cevap kısmında bir soruya cevap veren Bakan Yılmaz, gençlere ulaşmakta problem yaşadıklarını ifade etti. Bakan Yılmaz, ‘’2002 öncesi, sabah 10’da gelecek olan doktora gece yarısı 4’te gidilirdi. Sağlık sistemi eskiden bu kadar çağ dışıydı. Bizzat yaşadığım için Samatya SSK hastanesinde biliyorum. Reçete yazarlardı ve her reçeteyi de, ilacı da her eczaneden alamazdınız. SSK Samatya’nın en alt katında eczane vardı orada ilaçların hepsini bulamazdınız eş değer ilaçlar verilirdi. bazıları da 3 gün sonra 5 gün sonra önümüzde ki hafta gelir derdi. Eskiden bir kalp ameliyatı olsanız ya evinizi satsanız ya arabanızı satsanız acaba bu ameliyat masraflarını karşılar mı diye.

Şimdi evimi, arabamı satmam gerekir diyen var mı? Şimdi bunu gençlerimize söylemek istiyoruz, deniyor ki ‘Bunu gençlere söyleme, gençlerin hiç biri bunu görmedi’ deniliyor. O zaman gençlere ne söylemek lazım. Bakın Türkiye gerçekten bu bölgenin süper gücü oldu. Bunu yabancı ülkelerin başkanları da söylüyor. Alman bir gazetecinin bir sözü var. Bundan 15 yıl önce Almanya’da bir çocuğa Türkiye Cumhurbaşkanının adını sorsanız bilmezdi. Ama şimdi Almanya’daki hemen her çocuk Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyor. Geçen gün bir istatistik yapılıyor ‘Almanya’yı kim yönetiyor?’ diye. Sonucu Recep Tayyip Erdoğan çıkmış. Bu neden kaynaklanıyor? Türkiye’nin büyümesi dünyada gündemde.

Eski dış işleri Bakanlığı yapmış rektör diyor ki, ‘Ümmetin umudu oldunuz, mazlum milletlerin umudu oldunuz, siz başarırsanız biz de başarırız’ diyor. İşte evlatlarımıza Türkiye’nin aynen 100 yıl önce olduğu gibi mazlum milletlere umut olma başarısını gösterebildiğini ve birçoklarının da Türkiye’yi örnek aldığını gösterirsek çok şeyi çözeriz diye düşünüyorum. Probleme katılıyorum, gençlerimize ulaşamadık diye düşünüyorum’’ dedi.

‘HASADA HARMANDA BAKILIR’

Tarihi 24 Haziran seçimleri için AK Parti İl Teşkilatının sönük çalışmalar yaptığı yönündeki yorumları değerlendiren Bakan İsmet Yılmaz, ‘’Teşkilatımızın çalışmaları konusunda bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Sivas’ta oyumuz 60’ın 70’in üzerinde. Türkiye’de ilk 10’a gireriz diyoruz. Eğer bir yerde ilk 10’a giriyorsanız orada çalışma oluyor demektir. Harmanda hasada bakılır. En son hasada bakıldığında, elhamdülillah Sivas’taki hasadın neticesi iyidir diye düşünüyorum.  Emeği geçen herkese emeği için sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘CUMHURBAŞKANLIĞINDA % 100’E YAKIN OY BEKLİYORUM’

Sivas’ta seçim sonuçları tahminlerini söyleyen Bakan Yılmaz, ‘’Beklentiniz Sivas’ta nedir diye Sivas’ta milletvekilleri için 60’larda cumhurbaşkanlığı için 70’lerde peki 69’lar 60ın içindedir dolayısıyla biz Sivas’ta geçen seçim de 69 aldık hedefimiz yine net 69.9 yani milletvekilliğinde ben bunu bekliyorum. Cumhurbaşkanlığı için bizde çok iyi biliyoruz ki Sivas’ın merkezinde Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 75 bir önceki referandumda yüzde 77 verildi. ama en son yüzde 72 oy aldık ama yüzde 92 veren ilçemizde var. Şimdi cumhur ittifakı ile birlikte inanıyoruz ki diğer ilçelerimizde yüzde yüze yakın verecek. Cumhurbaşkanımıza Sivas’tan çıkan desteği de 70’in en sonunda ki gibi 79 gibi bir sayı. Yani şunu da açıklayım 70’in içindekiler 70’lerde 69’larda 60’ın içine dâhil. 79’dakiler 70’in içerisinde dâhil. İnanıyoruz ki bu aziz millet, Türkiye’yi bölgesinde süper güç yapan, yoksulluğu yüzde 30’dan 1.58’e düşüren, her alanda sosyal yardımlarda toplu konutta enerjide sulamada aklınıza ne geliyorsa her alanda kat kat Türkiye’yi büyüten, geçmişe göre daha iyi bir duruma getiren, 80 yılda gelen hizmetten daha fazla hizmet eden ve bu hizmetlerden dolayı hem Recep Tayyip Erdoğan’a hem de ona yardımcı olacak parlamentoda ki arkadaşlarına hem de cumhur ittifakında yer alan partilere destek verecektir diye düşünüyorum’’ dedi.