MELTEM DUMAN

Koronavirüs salgını sürecinde evlerine kapananların büyük bölümü, içine düştükleri yalnızlık sarmalından kurtulmak için evcil hayvan sahiplenmeye başlamışlardı. Ancak bu sahiplenmelerin geçici bir heves ile olması sahiplenilen hayvanların sıkıntıya girmesine neden oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Oğuzhan Şeker, Sivas halkının hayvanları sevdiğini fakat, uzaktan sevdiğini söyledi.

4 yıldır ilimizde petshop işletmeciliği yapan Oğuzhan Şeker, Çeşitli hayvan türlerini alan bazı kişilerin hayvanlara bakmadığını, bir hevesle alıp bir kaç hafta veyahut bir kaç ayda sıkılıp hayvanları zayi edip elden çıkardıklarına değindi.

İnsanların aldıkları hayvandan kısa sürede sıkıldığını tespit ettiklerini belirten Şeker, “Bazı insanlar bir anlık hevesle hayvanları alıyorlar ve öldürüyorlar. Çünkü ilgisizler. Bu konuda lütfen Sivas halkı olarak daha duyarlı olalım. Aldığımız evcil hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim” dedi.

CİDDİ ZARAR GİRDİK

Salgın sürecinde yaşanan kapanmaların petshop işletmelerini ciddi bir zarara soktuğunu da aktaran Şeker, “Kapanma süreci bizi baya bir zarara soktu.  Bu sektörde malzemeyi toplu alıyorsunuz. Kapanmadan önce toplu şekilde alındı, bir ay boyunca dükkan açılmadı. Buda borç olarak bize yük yaptı. O yüzden  karın olmadığı için işletemiyorsun. Dükkanı açtığında da kimse gelmiyor.  Bayağı bir düşüş var. Normalde bu kadar değildi.  Pandemi bahane gösterilerek zamlar yapılıyor.  Pandemi bizi de vurdu.  Toptan aldığımız ürünlerde artış var.  Bizimde kar etmemiz lazım, aldığımız ürünü aynı fiyata veremiyoruz.  Müşteri memnuniyetsizliği de oluyor.  Bu olaydan dolayı daha geçen hafta 10 TL olan ürün şuan 15 TL. Hayvanları severim, mesela ben kendi mahallemde sokak hayvanı besliyorum” dedi.

Müşterilerinin artışlardan hoşnut olmadığını belirten Şeker, KDV, ÖTV gibi bazı vergilerin olumsuz şekilde kendilerine yansıdığını bu sebeple de zamların kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. 2 ay önce 15 TL’ye olan malın şimdi 20 TL’ye olmasının toptancılardan kaynaklı olduğunu belirten Şeker, esnafların zor geçindiğine değinerek sözlerini sonlandırdı.