MELTEM DUMAN

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 2023’yılı bahar döneminde yeni binalarına taşınacaklarını söyledi.

Üniversitenin inşaatının aralıksız sürdüğünü belirten Rektör Mehmet Kul, “Üniversitemiz inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. İkinci dönem yani bahar döneminde birinci etap kısmında yerleşmiş olacağız. İkinci etap için de Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı ile görüşmeler yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıl veya 2023 yılı baharında ikinci etabı da tamamlamayı hedefliyoruz. İkinci etabın ihalesinin yapılabilmesi için başvurumuzu yaptık, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığından onay bekliyoruz”  dedi.

Öncülüğünü yaparak kurdukları Anadolu Üniversiteler Birliği kurulu hakkında da bilgiler veren Rektör Mehmet Kul, “Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesinin katılımıyla Anadolu Üniversiteler Birliğini kurduk. Bu kapsamda çalışmalarımız başladı. Toplantının ilkini Sivas’ta yapmıştık. İkinci toplantımızı da Erzincan’da yaptık. Yani Anadolu Üniversiteler Birliği ile sekiz üniversitenin katıldığı bir platform oluşturmuş olduk. Bunu çok önemsiyoruz. YÖK Başkanımız ve YÖK Yürütme Kurulu üyelerimiz de birliğimizi destekliyor” ifadelerini kullandı.

Lise ve üniversite öğrencilerinin katılımı dahilinde önümüzdeki günlerde Teknoloji Yarışması düzenlemeyi de planladıklarının altını çizen Rektör Mehmet Kul, “Sivas’ta Teknoloji yarışması yapmak için ön çalışmaları başlattık. Üniversite ve Lise öğrencilerimizin akıl teri dökeceği bir yarışma düzenlemeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra kısa süre önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak Liselere akademik danışman ataması yaptık. Merkez ve ilçelerde yer alan okullarımıza bir öğretim görevlisi bir de araştırma görevlisi görevlendirmesi yaptık. Hocalarımız okullara ziyaretlerde bulunarak ikili ilişkileri güçlendiriyor. Öğrencilerimize geleceğin meslekleri konusunda yol gösterici oluyorlar. Ayrıca Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak öğrencilerimize nasıl katkı sağlarız konusunda görüşmeler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak Rektör Kul, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e peyzaj çalışmalarını başlattığından dolayı teşekkür etti.