MEHMET TIRPAN

Hayat Ağacı Derneğinde Vekâletle Kurban Kampanyası kapsamında bu yıl bir kurban hisse bedeli tüm masraflar dâhil 1350 TL olarak belirlendi. Yurt dışı, il dışı ve il genelinden kampanyaya katılan hayır sahipleri, şimdiye kadar 90 adet büyükbaş kurbana denk gelen 630 adet hisse bağışladı.

Hayat Ağacı Derneği Vekâletle Kurban Kampanyası kapsamında banka havalesi ile yapılacak bağışlar, 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü itibari ile sona erdi. Hayır sahipleri, elden olmak kaydıyla 9 Ağustos 2019 Cuma gününe kadar kurban hissesi bağışlayabilecekler.

Kurban alımları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Veteriner kontrolünde ve komisyon nezaretinde yapılacak. Ayrıca bağışçılardan isteyenlere 5 kg kemiksiz kurban eti verilecek. Kurban payları, bayramın ikinci günü saat: 11.00’den itibaren dernek merkezinden teslim edilecek.

Hayat Ağacı Derneğinde kurbanlıklar, 7’şerli hisseler şeklinde kesilecek. Kurban kesim yeri ve saati bağışçılara mesaj yolu ile bildirilecek. İsteyen hisse sahipleri kesimleri yerinde izleyebilecek.

Özel bir kombinada yapılacak kurban kesimleri, kamera kaydına alınacak ve bağışçılara ulaştırılacak.

Kurban hissesi bağışlayan hayır sahiplerinin, dernek merkezine bildirdikleri irtibat numaralarından hizmetin işleyişi ilgili bilgilendirme yapılacak.

Hayat Ağacı Derneğine bağışlanan kurban etleri sayesinde Gıda Bankasından yardım alan ihtiyaç sahipleri, yılın 12 ayında, aldıkları gıda ürünlerinin yanı sıra, limitleri dışında tercihlerine göre kemikli veya kemiksiz kurban eti alabilecekler.