SÜMEYRA DENİZ

Türkiye’nin Ay Yıldız temalı ilk camisinin inşaatı sürüyor Sivas Yukarı Tekke bölgesine yapılan caminin inşaatını gezendi. Basın mensuplarına proje ile ilgili açıklama yapan Aydın caminin en zor kısmının tamamlandığını belirtti, Aydın “Ayyıldız cami şantiyesi bodrum kat kabliyesi tamamlandı zaten işin en zor kısmı da temel ve bodrumda bodrum oturum alanı 4400 metrekare üzerinde ki cami alanı da yıldız formunda olacak şekilde bin 500 metrekare kapalı alan olacak.” dedi.

Bodrum kısmının tamamlandığını belirten Aydın, “Cami kalıbı yapılıyor inşallah bir iki hafta içerisinde de betonunu atacağız ve cami kısmı devam edecek altı komple otopark ve altta ayrıca taziye salonları var 5 tane taziye salonu olacak üstte de camimiz olacak.” şeklinde konuştu.

Camiden çıkmadan cenaze namazı kılınabileceğini aktaran Aydın, “Vatandaş camimiz içerisinden çıkmadan cenaze namazına katılabilecek şekilde planladık bunun sebebi de kışın çok soğuk günlerde camiden çıkmadan namazını kılsın düşüncesi ile bu formu oluşturduk toplamda açık ve kapalı alanı birlikte değerlendirdiğimizde 8-10 bin kişi rahatlıkla cenaze namazını burada kılabilecekler. Kapalı ve açık otoparklarımız yeteri şekilde mevcut. Burası tamamlandığı zaman Sivas’ta ki cenaze namazları ulu cami yerine direk burada kılınacak tahmin ediyorum hem şehir trafiği açısından hem de cenaze namazı dendiğinde adresinin belli olması bakımından isabetli bir proje olacak.” ifadelerine yer verdi.

Aydın, hayırsever vatandaşların ciddi katkıları olduğunu belirterek hepsine teşekkür etti.