SÜMEYRA DENİZ

 

Sivas Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Sivas Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Sivas Dr. Sadık Ahmet Çıraklık Eğitim Merkezi’ne yapılacak olan atölye için Sivas’a bir ödenek gönderildiğini belirten Sivas Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Koç, “Bakanımızı ziyaret ettik. Bizim çıraklık okulumuzun teknik bir atölyesi yok dedik. Sayın Bakanda talimat vererek Sivas Dr. Sadık Ahmet Çıraklık Eğitim Merkez Müdürlüğüne bir ödenek gönderdi bu ödenek te inşallah Sivas’tan Türkiye’ye yayılacak bir hizmeti başlatacağız bu atölyemiz bizlere kalifiye elemanı çırağı ustayı aynı zamanda sektörün ihtiyacını karşılayacak.” dedi.

 

Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sadi Aytak ise, “Yapılacak olan bu atölyede dünya standartlarında eğitim vererek ve sertifika vererek Sivaslı öğrencilerimizin kalifiye eleman olarak mezun olmalarını hatta onun biraz daha ötesinde aranan eleman boşluğunu doldurmak amaçlı bir atölye düzeni istemiştik.” ifadelerine yer verdi.

 

 

ÇIRAKLIK EĞİTİM MEZUNU ÖPRENCİLER KISA DÖNEM ASKERLİK YAPSIN

 

İlerleyen zamanlarda çıraklık eğitim ve meslek liselerini daha cazip bir hale getirmek adına bu okullardan mezun olan öğrencilerin kısa dönem askerlik yapmaları talebinde bulunacaklarını belirten Aytak, “ Biz ortaya söylüyoruz sayın bakandan talep ediyoruz şu an da ki çıralık okulunda okuyanlar mezun olunca kısa dönem askerlik yapsınlar. Niye? Burayı bir cazibe merkezi haline getirmemiz lazım sanayide yetişmiş elemana ihtiyaç var esnafın yetişmiş elemana ihtiyacı var ve yetişen iş gücünün bir an önce ekonomiye katılması lazım. Böyle bir teklif sunacağız. “ şeklinde konuştu.