MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kent meydanı çevresinde gerçekleştirilen cephe düzenlemesi çalışmalarına ilişkin vatandaşın herhangi bir sorunu olmadığını ancak Aynalı Çarşı ile ilgili bir çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.

Şehrin estetiği ve tarihi dokunun ortaya çıkarılması açısından yapılan cephe düzenlemesini doğru bulduklarını vurgulayan Karasu, “Aynalı çarşı diye tabir edilen bina kent merkezinin ortasında durduğu sürece yapılan yatırımın hiçbir anlamı yok. Bütün bölgeyi güzelleştiriyoruz ancak vatandaş önünü Aynalı Çarşıya döndüğü anda iş bitiyor. Bu nedenle binanın 3-4 katı yıkılarak cephe düzenleme çalışması yapılabilir. Bina komple kamulaştırılıp yıkılabilir de. Ben kamulaştırma teklifini kendilerine sunduğumda binanın kamulaştırma bedelinin çok yüksek olduğunu bu sebeple kamulaştırma yapamayacaklarını söylediler. Şimdi cephe ile ilgili milyonlarca para harcanıyor ama Aynalı Çarşıya bir çözüm bulunamıyor. Bu durum da cephe ve meydan çalışmasının bir anlamı olmuyor” dedi.

“TUZ KOKTU”

TÜRAŞAS’a eleman alımı yapılırken torpil olayları ve siyasilerin baskısına da değinen Karasu, “Rahmetli Bülent Ecevit döneminde KPSS sınavı getirildi. Çocuklar KPSS’den aldıkları puana göre atama yapılıyordu. Kimse ne torpil arıyordu nede gidip siyasileri araya sokmaya çalışıyordu. Şimdi ise KPSS’nin uygulanabilirliğini yok ettiler. Şimdi herhangi birisi KPSS’de birinci oluyor. Ama bir işe giremiyor. Niye çocuğun babası muhalif bir partide yönetici. Böyle bir anlayış oldu AKP’de” dedi.

TÜRASAŞ’a 10 bin kişinin başvurduğunu hatırlatan Karasu, “AK Partili zihniyet TÜRASAŞ’a alınacak kişilerin kendi adamları olmasını istiyor. 10 bin kişinin zaten en az 9 bin 500 tanesi size oy vermiştir. Ancak bununla yetinmiyorlar illa işe girenler birilerinin adamı veya akrabası olacak. İlla birileri liste verecek siyasi rant elde edecek. O nedenle tuz koktu diyorum. Artık Ak Parti’nin liste vermesi de yetmiyor. Şu milletvekilin dediği olsun diye zorluyorlar. Bu şehir bu durumları hak etmiyor. Kurumların üzerinden elinizi çekin. Sivas’ın değeri olan bu kurumlara baskı yapmayın. Elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkına girmeyin” şeklinde konuştu.